Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stefanos Tsitsipas verwacht een gevecht

04 Maart 2021
Stefanos Tsitsipas verwacht een gevecht

Stefanos Tsitsipas speelt zijn eerste kwartfinale tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als tweede geplaatste Griek betreedt om 13.00 uur het centre court van Rotterdam Ahoy voor het duel tegen de Rus Karen Khachanov.

Stefanos Tsitsipas is een bekend gezicht op de Nederlandse tennisbanen. Dat komt ook, omdat Richard Krajicek oog voor talent heeft. De toernooidirecteur gaf hem in 2017 een wildcard voor het hoofdtoernooi. Tsitsipas verloor in de eerste ronde van de latere toernooiwinnaar Jo-Wilfried Tsonga. "Eigenlijk is het redelijk bijzonder dat ik wildcards voor Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en de challenger in Scheveningen heb gekregen. Als je het zo bekijkt heb ik veel kansen gekregen op de Nederlandse toernooien die altijd goed voor de spelers zijn georganiseerd.”

Tsitsipas, die door zijn uiterlijk nog weleens met een filmster wordt vergeleken, boekte in de tweede ronde een zwaar bevochten zege op de Pool Hubert Hurkacz (6-4, 4-6, 7-5).  "Hij is mede door zijn geweldige service één van de lastigste tegenstanders op de ATP-Tour. Ik ben trots op deze overwinning, maar Hurkacz verdient de complimenten.”

De 26-jarige Tsitsipas, de nummer zes op de ATP-ranking, weet wat hij in de kwartfinale kan verwachten. "Het zal tegen Karen Khachanov een gevecht worden. Ik weet nu al dat ik alles zal moeten geven.” De winnaar van de Nitto ATP Finals in 2019 speelt voor de derde keer tegen de geboren Moskoviet. Tsitsipas won zowel in 2017 als in 2018 op het hardcourt van Shanghai.

De Japanner Kei Nishikori opent de vrijdagavond vanaf 19.30 uur tegen de Kroaat Borna Coric.

Bekijk hier de order of play van vrijdag 5 maart 2021Terug naar overzicht