Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tennis in zijn puurste vorm dit jaar

07 Maart 2021
Tennis in zijn puurste vorm dit jaar

Je kunt je vast voorstellen dat de zin "Het is wel heel anders dan vorig jaar” een van de meest gehoorde uitspraken is deze week. Van leveranciers, pers en spelers tot het eigen organisatie team; iedereen wist dat dit jaar uniek zou worden, maar realiseerde het zich pas echt toen het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament eenmaal daar was.

En anders was het ook. We misten de volle Plaza, het geroezemoes van tennisfans op de tribunes en het bruisende VIP dorp voor onze zakelijke relaties. Stilte: een juichende speler of coach en ratelende camera’s is waar het bij bleef. De huidige situatie dwong ons om in de voorbereidingen om te denken en flexibel mee te bewegen met de opties die zich voordeden. En daarmee werd het een unieke editie, waar we ook veel elementen en nieuwe kansen ontdekten voor volgende edities!

Met de skyline van Rotterdam op de achtergrond draaide dit jaar het toernooi om tennis in zijn puurste vorm. Waar enkele topspelers al vroeg uit het toernooi lagen, waren er genoeg prachtige spelers over voor het finaleweekend. En met Rublev, Nikola Mektic en Mate Pavic, en Alfie Hewett en Gordon Reid als winnaars van het toernooi, mogen we weer prachtige namen toevoegen aan de lijst waar we zo trots op zijn.

Zelfs in een jaar als dit willen we ervaring en beleving naar het hoogste niveau tillen. We hebben er daarom alles aan gedaan om fans het toernooi vanuit huis te laten beleven. De fans thuis konden meekijken via Ziggo en NOS én meedoen door middel van acties online. Prachtig om te zien dat die kans enthousiast werd ontvangen: we hebben zelfs een fan in mascottepak voorbij zien komen op de schermen om de spelers aan te moedigen bij opkomst op het centre court.

Waar het ene toernooi voorzichtig is, waren wij het er allemaal mee eens dat we juist moesten investeren in dit bijzondere jaar. Dankzij onze sterke relatie met partner ABN AMRO konden we naast het ATP-500 toernooi gelukkig ook het 13e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament organiseren tijdens het toernooi; een unieke integratie.

Naast dat we ons het grote contrast realiseerden met voorgaande edities, realiseerden we ons iets nog belangrijkers: wat kijken we er naar uit jullie weer te mogen ontvangen volgend jaar. Op naar een mooie 49e editie in februari 2022!

Jolanda Jansen

Algemeen directeur Rotterdam AhoyTerug naar overzicht