Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Van de Zandschulp: "Het wordt een leuk potje tegen Coric"

01 Maart 2021
Van de Zandschulp: "Het wordt een leuk potje tegen Coric"

Botic van de Zandschulp is het jaar 2021 uitstekend begonnen met zijn eerste kwalificatie voor een Grand Slam en een kwartfinale bij zijn ATP-debuut in Melbourne. Nederlands hoogste geklasseerde speler op de wereldranglijst debuteert in het hoofdschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Botic van de Zandschulp betreedt vandaag in de tweede avondpartij het centre court voor zijn eerste ronde tegen de Kroaat Borna Coric, de nummer 26 van de ATP-ranking. "Het wordt een leuk potje tegen Coric. Ik heb hem vaker op tv zien spelen en zal advies aan andere spelers, onder wie Robin Haase, vragen. Mijn debuut zal zeker een spannend moment worden. Alleen nu zonder publiek. Ik ben benieuwd hoe ik dat zal ervaren. In moeilijke situaties kan het publiek je wel helpen, maar we zullen zien hoe alles gaat uitpakken. Ik ben blij met de wildcard voor dit toernooi. Ik wist dat Jannik Sinner naar het hoofdtoernooi kon doorschuiven en dan hoop je op een wildcard."

Niveau

De 25-jarige inwoner van Veenendaal werd driemaal in de kwalificaties in Rotterdam Ahoy uitgeschakeld, maar hij verraste wel vriend en vijand in 2017 met een zege op de Rus Andrey Rublev. "Dat voelt als lang geleden en wie weet wat er allemaal dit jaar gaat gebeuren. Ik ben de afgelopen jaren constanter geworden en heb ervaring opgedaan. Ook zie je dat het niveau hoger is geworden, waardoor spelers op een latere leeftijd pas doorbreken."

Van de Zandschulp mag dit seizoen niet klagen over zijn resultaten. Hij boekte drie overwinningen in het kwalificatietoernooi van de Australian Open en bij het ATP-toernooi in Melbourne werd Van de Zandschulp in de kwartfinales door Karen Khachanov uitgeschakeld. "Ik ben het jaar zeker goed begonnen," oordeelt de nummer 147 van de wereld, die door trainer/coach Dennis Schenk van adviezen wordt voorzien. "Het klikt goed met hem en het is belangrijk dat je vertrouwen bij iemand voelt. Natuurlijk moet ik nog veel leren. De resultaten dit jaar zijn wel een bevestiging dat je bij het niveau zit. Dit smaakt naar meer."

Bubbel

De rechtshandige speler zat vorige maand na aankomst in het Australische Melbourne twee weken op een hotelkamer in quarantaine, waardoor hij steeds meer een ervaringsdeskundige in een bubbel is gaan worden. "Dat hoort voor mij nu bij het hedendaagse leven. Het is een verplichting op de toernooien en als dat de voorwaarden zijn vind ik dat prima.”

De carrière van Botic van de Zandschulp verloopt volgens de weg van de geleidelijkheid, want hij stond twee jaar geleden nog zo’n vierhonderd plaatsen lager op de mondiale ranglijst. Een zege op Borna Coric zou hem weer een stap verder brengen richting de voor tennissers zo gekoesterde top-100.Terug naar overzicht