Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Verrassende kwartfinalisten in Rotterdam Ahoy

04 Maart 2021
Verrassende kwartfinalisten in Rotterdam Ahoy

De bovenste helft van het speelschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament telt naast Kei Nishikori drie verrassende kwartfinalisten:

Borna Coric (foto) was in 2013 de nummer één bij de junioren. De 24-jarige Kroaat draait inmiddels al wat jaartjes mee op de ATP-Tour en met succes, want Coric stond eind 2018 zelfs even op de twaalfde plaats van de mondiale ranglijst. Op zijn palmares staan twee titels. Coric was de sterkste in 2017 op het gravel in het Marokkaanse Marrakech en een jaar later op het gras in het Duitse Halle. Coric mag over zijn loting in Rotterdam Ahoy niet klagen. Na Botic van de Zandschulp en Dusan Lajovic wacht nu een zware opgave met Kei Nishikori aan de andere kant van het net. "Ik heb heel lang geleden een keer tegen hem in Tokio gespeeld,” herinnert Coric zich nog. "Tegen Lajovic speelde ik mijn beste partij van het jaar.”

Tommy Paul had in zijn nog jonge carrière vorig jaar één belangrijk doel: het bereiken van de top-50. Alleen werden door de coronacrisis in 2020 minder toernooien gespeeld en bleef de inwoner van Delray Beach op de 54ste plaats steken. De 23-jarige Paul debuteert op Nederlands grootste ATP-toernooi en zal met veel plezier aan het toernooi terugdenken, want vanaf maandag pronkt zijn naam onder de beste vijftig spelers van de wereldranglijst. "Ik had veel goede berichten over dit toernooi gehoord. Het is fijn dat er veel trainingsbanen zijn. Ik vind de lichtshow voor en tijdens de wedstrijd heel mooi.”

Marton Fucsovics is de tegenstander van de Amerikaan Tommy Paul in de kwartfinales. De 29-jarige Hongaar staat voor de tweede keer in de kwartfinale in de Maasstad. Alleen was Kei Nishikori twee jaar geleden een maatje te groot voor Fucsovics, die sinds eind oktober 2017 een vaste waarde in de top-100 van de ATP is. Zijn meeste opmerkelijke prestatie is de toernooizege in 2018 in het Zwitserse Genève. De rechtshandige speler bereikte vorig jaar zowel op de Australian Open als op Roland Garros de vierde ronde. Fucsovics, de nummer 59 van de wereld, is een speler die het iedereen lastig kan maken.Terug naar overzicht