Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wie stopt David Goffin?

03 Maart 2021
Wie stopt David Goffin?

David Goffin is de man in vorm tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De inmiddels 30-jarige Belg won afgelopen zondag het ATP-toernooi in Montpellier en maakte ook bij zijn eerste optreden in Rotterdam Ahoy meteen een goede indruk met een zege op de Duitser Jan-Lennard Struff: 6-4, 6-0.

"Het is nooit makkelijk om na een titel aan een nieuw toernooi te beginnen,” vindt David Goffin, de nummer veertien van de ATP-ranking. "Maandag was een reisdag en je moet altijd weer aan de nieuwe omstandigheden wennen. Ik speelde wel een goede partij tegen Struff. Het begon met een snelle break en ik ben lekker agressief blijven spelen.”

De als zesde geplaatste David Goffin moet het donderdag vanaf 11.00 uur opnemen tegen de Franse qualifier Jeremy Chardy, die deze week in Ahoy al drie duels heeft gewonnen. "Chardy heeft dit jaar ook al een paar moeilijke wedstrijden met 7-6 in de derde set gewonnen,” analyseert Goffin, die Chardy in twee van de vorige drie duels versloeg. "Ook hij is dus aardig in vorm en vooral mentaal sterk op de belangrijke momenten.”

Ook Stefanos Tsitsipas komt tijdens de middagsessie in actie. De als tweede geplaatste Griek zal de Pool Hubert Hurkacz evenals vorig jaar op het centre court treffen. Het was toen een zware dobber voor Tsitsipas, die na een zware driesetter zegevierde.

De avondpartijen bestaan vanaf 19.30 uur uit Dusan Lajovic-Borna Coric en Marton Fucsovics-Alejandro Davidovich Fokina.Terug naar overzicht