Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

ABN AMRO en Rotterdam Ahoy verlengen samenwerking ABN AMRO World Tennis Tournament tot en met 2025

19 Januari 2022
ABN AMRO en Rotterdam Ahoy verlengen samenwerking ABN AMRO World Tennis Tournament tot en met 2025

ABN AMRO en Rotterdam Ahoy verlengen het sponsorcontract voor het ABN AMRO World Tennis Tournament é het Wheelchair Tournament met nog eens drie edities. Hierdoor is de bank ook in 2023, 2024 en 2025 titelsponsor van het toernooi. Een samenwerking die begon in 1974 en daarmee het langstlopende sponsorship binnen de ATP Tour vormt.

Rotterdam Ahoy organiseert het toernooi dit jaar voor de 49e keer, van 5 tot en met 13 februari. Het evenement heeft de ATP 500 status, waarmee het behoort tot de 25 belangrijkste tennistoernooien van de wereld. Dit jaar nemen drie spelers uit de top-5 van de wereld deel, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Andrey Rublev.


Vanaf de start betrokken
Sander Bestevaar, Hoofd Sponsoring & Events bij ABN AMRO: "We zijn erg blij en trots dat we het al bijna 50 jaar beeldbepalende toernooi kunnen blijven aanbieden aan tennisfans in Nederland en wereldwijd. Het toernooi is het grootste hospitality platform waar we onze klanten ontvangen en een uithangbord voor het merk. Vanaf de start van het toernooi in 1974 zijn wij betrokken. Het is mooi dat we niet alleen volgend jaar het 50-jarig jubileum vieren, maar ook daarna nog doorgaan. Ook het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wordt als volwaardig geïntegreerd onderdeel van het toernooi met drie jaar verlengd. We hebben samen iets heel moois opgebouwd en we gaan ook nu weer een prachtige editie tegemoet.”

Uniek partnership
Jolanda Jansen, Directeur Rotterdam Ahoy: "Zeker in de huidige tijd is het ongelooflijk bijzonder om zo goed, op basis van zoveel vertrouwen en loyaliteit, met elkaar samen te werken. Dit is een uniek partnership, waarbij twee goede teams jaarlijks samen alles doen om dit prachtige evenement te realiseren. Met als doel het toernooi steeds naar een hoger niveau te brengen. De combinatie van sport, entertainment en normaal gesproken hospitality, zijn ook vandaag de dag een stevig fundament."

Sport en bedrijfsleven
Richard Krajicek, toernooidirecteur ABN AMRO World Tennis Tournament: "Dat we opnieuw drie jaar doorgaan is natuurlijk goed nieuws. Zowel voor de sport in het algemeen als tennis in het bijzonder. Het bewijst dat sport en bedrijfsleven elkaar heel veel te bieden hebben, ook op lange termijn. Dat bewijst het toernooi immers al bijna vijftig jaar. Daar een bijdrage aan te mogen leveren maakt me trots."

Wheelchair toernooi
Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat al veertien jaar gelijktijdig in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, wordt eveneens tot en met 2025 voortgezet.
Esther Vergeer: "De combinatie van beide toernooien draagt enorm bij aan het wheelchair tennis in Nederland. Het biedt fans de mogelijkheid om de sport te leren kennen en te blijven volgen. Het is mooi dat ABN AMRO niet alleen het initiatief hiertoe genomen heeft, maar het ook nog op lange termijn blijft ondersteunen.”
Sander Bestevaar: "In de wereld van gelijke kansen moeten we sneller stappen maken. ABN AMRO gelooft in gelijke kansen. Ook in de tennissport. Daarom zijn wij al 14 jaar oprichter en hoofdsponsor van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Want dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium.”Terug naar overzicht