Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

ABN AMRO World Tennis Tournament 2022 in cijfers

13 Februari 2022
ABN AMRO World Tennis Tournament 2022 in cijfers

Toeschouwers:
Tot tien dagen was het nog ondenkbaar. Publiek bij het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar bezoekers waren toch welkom in Rotterdam Ahoy met een maximum van 1250 per sessie. Uiteindelijk passeerden 14.282 toeschouwers de kassa. Echte tennisadepten. "De sfeer voelde echt als 10.000 bezoekers op de tribune,” vond ook toernooidirecteur Richard Krajicek. De kaartverkoop voor de jubileumeditie in 2023 zal vermoedelijk op korte termijn beginnen. Volg de toernooiwebsite.

Meeste aces:
Natuurlijk streden Stefanos Tsitsipas en Felix Auger-Aliassime om de felbegeerde titel in Rotterdam, maar beide spelers hadden tot de finale de meeste aces geslagen. De Canadese toernooiwinnaar sloeg ook de meest aces: 43. De Rus Andrey Rublev kwam vorig jaar 'slechts’ tot 32 aces.

Kortste partij:
Ook Nederlands succes in het enkelspel. Botic van de Zandschulp had slechts 66 minuten nodig in zijn eerste ronde tegen de Spaanse qualifier Bernabe Zapata Miralles. Het was geen garantie voor succes, want Nederlands hoogste geklasseerde speler op de wereldranglijst struikelde in de tweede ronde.

Langste wedstrijd:
De wedstrijd tussen het Italiaanse supertalent Lorenzo Musetti en de Zweed Mikael Ymer werd dinsdagmiddag in de anonimiteit op Court 1 gespeeld. Het was zonder publiek wel de langste partij van het toernooi. Zij stonden maar liefst 2 uur en 41 minuten op de baan. Musetti had de smaak te pakken, want zowel zijn tweede ronde als de kwartfinale duurde langer dan twee uur.

Reuzensprong:
Er kan in een week veel veranderen. Jiri Lehecka overleefde in Rotterdam de kwalificaties en verraste in het hoofdtoernooi vriend en vijand met overwinningen op de top 100-spelers Denis Shapovalov, Botic van de Zandschulp en Lorenzo Musetti, waarna Stefenos Tsitsipas zijn zegereeks stopte. De 20-jarige Tsjech begon het toernooi als de nummer 137 van de wereld, maar maakt door zijn halvefinaleplaats een sprong op de ATP-ranking naar de mondiale top-100. Kans is zeker aanwezig dat Lehecka volgend jaar rechtstreeks op grond van zijn ranking tot het hoofdtoernooi zal worden toegelaten.Terug naar overzicht