Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Andrey Rublev zet zegereeks voort

08 Februari 2022
Andrey Rublev zet zegereeks voort

Andrey Rublev zette zijn zegereeks op het ABN AMRO World Tennis Tournament voort. De Russische titelverdediger versloeg in de openingsronde de Zwitser Henri Laaksonen met tweemaal 6-4.

Andrey Rublev was vorig jaar in topvorm in Rotterdam Ahoy. Hij klopte achtereenvolgens Marcos Giron, Andy Murray, Jeremy Chardy, Stefanos Tsitsipas en Marton Fucsovics. Het was wel zijn enige titel vorig seizoen. Een groot contrast met 2020, want in dat jaar stond Rublev vijfmaal op de hoogste podiumplaats.

De overwinning op qualifier Laaksonen is zijn zesde zege op rij in de Maasstad. Rublev treft in de tweede ronde de Koreaan Soonwoo Kwon.

Kopman Stefanos Tsitsipas had zijn handen vol aan Alejandro Davidovich Fokina, die bij een 4-3 achterstand in de openingsset door de ATP-fysiotherapeut aan zijn bovenbeen werd behandeld. De Spanjaard ging ineens beter spelen en bracht Tsitsipas aan het wankelen. Toch klaarde de nummer één van de plaatsingslijst de klus en boekte na 2 uur en 39 minuten een zwaarbevochten zege: 7-5, 6-7 (1), 6-4. "Wij moesten allebei heel diepgaan,” concludeerde Tsitsipas. "Het niveau was hoog en je kon niet zien wie van ons als eerste is geplaatst.”

De als vijfde geplaatste Denis Shapovalov liet zich verrassen door de 20-jarige Jiri Lehecka, die de grootste zege in zijn nog jonge carrière boekte. De Tsjechische qualifier, 137ste op de wereldranglijst, verraste vriend en vijand met de overwinning op de linkshandige Canadees: 6-4, 6-4. "Natuurlijk stap ik de baan op om te winnen,” lachte Lehecka, die in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel Botic van de Zandschulp-Bernabe Zapata Miralles speelt. "Shapovalov is een ontzettend goede speler en ik wist dat het zwaar zou gaan worden. Geweldig dat ik zo’n wereldtopper heb verslagen.”Terug naar overzicht