Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Andy Murray ouderwets op dreef

09 Februari 2022
Andy Murray ouderwets op dreef

Het was wéér genieten van Andy Murray tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De met een wildcard toegelaten Brit streed voor elke meter met als resultaat een zwaarbevochten zege op de man in vorm Alexander Bublik: 7-6 (6), 6-4.

De Kazak Bublik schreef afgelopen zondag het toernooi van Montpellier op zijn naam na een indrukwekkende zege in de eindstrijd tegen Alexander Zverev. Het servicekanon uit Kazachstan kreeg een woensdagstart om bij te komen van zijn zware inspanningen. Hij was op de baan volledig hersteld, maar Andy Murray had de afgelopen dagen ook goed aan alle omstandigheden in Rotterdam Ahoy kunnen wennen.

"Ik moest alles uit de kast halen,” vertelde een dolgelukkige Andy Murray (34) na afloop. "Bublik komt met een toernooizege de baan op en dan weet je dat hij in vorm is. Ik heb veel moeten sprinten om al zijn dropshots te halen. Fijn ook dat er hier weer toeschouwers op de tribune zitten. Daar doe je het toch voor.”

Andy Murray, die het toernooi in 2009 won, neemt het donderdagavond vanaf 19.30 uur op tegen de als vierde geplaatste Felix Auger-Aliassime, die vechtersmentaliteit toonde tegen de Wit-Russische qualifierEgor Gerasimov: 3-6, 6-2, 6-2.  "Het was een zware wedstrijd,” bekende Auger-Aliassime (21), die ruim twee uur op de baan stond. "Hij speelde met veel zelfvertrouwen na twee overwinningen in het kwalificatietoernooi, maar het is uiteindelijk allemaal toch nog goed gekomen.Terug naar overzicht