Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Auger-Aliassime snakt naar nieuwe mijlpaal

08 Februari 2022
Auger-Aliassime snakt naar nieuwe mijlpaal

Hij heeft iets speciaals met Rotterdam Ahoy. Félix Auger-Aliassime (21) speelde er in 2018 als 17-jarig broekie zijn eerste ATP-duel ooit. En in 2020 werd hij de jongste finalist (verloren van Gaël Monfils) in de historie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Vandaag speelt de Canadees in de eerste ronde tegen de Wit-Russische qualifier Egor Gerasimov.

De band tussen Rotterdam en de jonge Canadees is hecht. "Ik heb hier wel wat mijlpalen bereikt’’, vindt ook Auger-Aliassime. "Ik houd van de stad en van het stadion.” En als het aan hem ligt, wacht er deze week een nieuwe mijlpaal.

Matchpoint
Hoe goed hij kan tennissen, liet Auger-Aliassime onlangs weer zien bij de Australian Open. Hij leidde in de kwartfinale met 2-0 in sets tegen Daniil Medvedev, kwam op matchpoint, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de Rus. Het stemde Auger-Aliassime niet bitter. "Ik heb in Australië goed gespeeld. Iedereen heeft kunnen zien dat ik een hoog niveau haal. Misschien mis ik nog wat ervaring en moet ik nog een bepaald punt over, maar na zo’n partij is het een kwestie van 'hoofd omhoog’ en weer verder.’’

Top-10
Geruststellende gedachte voor de Canadees is dat hij gestaag groeit. Begin januari hielp hij Canada aan de ATP Cup en belandde hij in de mondiale top-10: zijn negende plaats op de wereldranglijst is zijn hoogste positie ooit. Het betekent ook dat Auger-Aliassime, na Tsitsipas en Rublev, als derde is geplaatst in Rotterdam.

Complimenten
Terwijl de populaire Auger-Aliassime karrevrachten aan complimenten krijgt uitgestort over zijn spel en progressie, wacht hij nog altijd op zijn eerste individuele ATP-titel. De Canadees reikte inmiddels tot acht ATP-finales, die hij allemaal verloor. Wie zijn blakende vorm aanschouwt, kan denken dat het de hoogste tijd wordt om uitgerekend in Rotterdam die hatelijke nul weg te poetsen. Maar daar moet hij vandaag nog even niet aan denken, ook omdat de Canadees - in zijn vrije tijd een niet onverdienstelijk pianist - weet dat het niet alle dagen feest is in Rotterdam: vorig jaar verloor hij tamelijk roemloos in de eerste ronde van Kei Nishikori.Terug naar overzicht