Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Bublik heeft de smaak te pakken

08 Februari 2022
Bublik heeft de smaak te pakken

Hij is de man in vorm. Publieksspeler Alexander Bublik (24) pakte afgelopen zondag zijn eerste ATP-titel door in Montpellier Alexander Zverev in de eindstrijd te verslaan. Vandaag neemt de Kazak het in de eerste ronde van het 49e ABN Amro World Tennis Tournament op tegen Andy Murray, voormalig toernooiwinnaar in Rotterdam Ahoy.

Het was nogal een horde die Bublik zondag bij het Open Sud de France nam. In zijn vijfde ATP-finale was het namelijk voor het eerst raak, een resultaat van ontspannen naar de finale toeleven, vond Bublik. "Wat het ook zou worden, met het bereiken van de finale was mijn week al geslaagd’’, aldus de Kazak, die kan vertrouwen op een machtige service: vorig jaar was hij op de ATP-tour de speler met de meeste aces (840) in 62 partijen.

Ranking
Bublik, die in Montpellier in de eerste ronde Tallon Griekspoor (na twee tie breaks) naar huis stuurde, steeg door zijn toernooizege bovendien naar de 31e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste ranking ooit. De Kazak won in Montpellier niet voor het eerst van Zverev, de huidige nummer 3 van de wereld. Vorig jaar versloeg Bublik de Duitser ook al in de eerste ronde in Ahoy, destijds de grootste scalp van de Kazak. Overigens sneuvelde hij in Ahoy in 2021 een ronde later tegen Tommy Paul.

Vorm
De ster van Bublik, die tot 2019 werd gecoacht door zijn vader, is dus rijzende. En de Kazak, tegenwoordig bijgestaan door zijn coach Artem Suprunov, is in zijn huidige vorm moeilijk te verslaan, merkte Tallon Griekspoor dus vorige week al. Griekspoor: "Hij haalt soms rare fratsen uit, maar tegen mij speelde hij vooral erg goed.’’

Grappen en grollen
Volgens Bublik zelf zijn de dynamische capriolen en grappen en grollen op de baan maar een deel van zijn leven. "Mensen zien me alleen als tennisser en kennen me vooral van m’n electric shots, maar ik kan ook heel anders zijn. Denk aan de clown die in het dagelijks leven somber is. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik somber ben, maar tennis is maar een deel van mijn leven.’’ En volgens Bublik zelf staat zijn energie op de baan in schril contrast met wat hij het liefst doet. "Buiten de baan houd ik erg van de natuur, van niksen en vooral van slapen.’’Terug naar overzicht