Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Droomweek voor Jiri Lehecka

11 Februari 2022
Droomweek voor Jiri Lehecka

Jiri Lehecka schrikt er zelf van. Hij staat in de halve eindstrijd van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Tsjechische qualifier verslaat in een spannende kwartfinale Lorenzo Musetti: 6-3, 1-6, 7-5. "Dit is een onvergetelijk moment.”

Jiri Lehecka arriveerde vorige week vrijdag in Rotterdam Ahoy om even te trainen voor zijn eerste duel in het kwalificatietoernooi. Na overwinningen op Jesper de Jong en Corentin Moutet bereikt hij voor de eerste keer in zijn nog jonge carrière het hoofdschema van een groot ATP-toernooi. En dan rolt ook nog eens de naam van Denis Shapovalov uit de koker als eerste tegenstander. Lehecka zorgt op dinsdagmiddag meteen voor de eerste grote verrassing met een zege op de als vijfde geplaatste Canadees.

Het Nederlandse publiek maakt helemaal kennis met de 20-jarige Lehacka als hij in de tweede ronde Botic van de Zandschulp naar huis stuurt. Dan wacht in de kwartfinale het duel tegen Lorenzo Musetti, het 19-jarige Italiaanse talent. Lehecka slaat op zijn eerste matchpoint meteen toe.

"Hier heb ik geen woorden voor na zo’n geweldige partij,” glundert hij op het centre court. Lehecka zal maandag als de nieuwe wereldranglijst weer verschijnt een fikse sprong maken. De nummer 137 van de ATP-ranking bereikt dan voor de eerste keer de mondiale top-100.

Jiri Lehecka vervolgt zijn droomweek zaterdagmiddag in de halve finale tegen kopman Stefanos Tsitsipas, die in zijn kwartfinale tegen de Australiër Alex de Minaur niet echt in de problemen kwam (6-4, 6-4). Ook voor de Griekse nummer vier van de wereld is Lehecka een nieuw gezicht. "Ik ken hem niet, maar Lehecka heeft hier een paar goede partijen gespeeld. Ik had liever tegen een bekende van de Tour gespeeld, want weet je nu niet wat je allemaal kan verwachten. Ik hoop dat mijn routine de doorslag zal geven.”Terug naar overzicht