Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Felix Auger-Aliassime maatje te groot voor Andy Murray

10 Februari 2022
Felix Auger-Aliassime maatje te groot voor Andy Murray

Felix Auger-Aliassime heeft grote plannen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het Canadese supertalent versloeg in de tweede ronde Andy Murray (6-3, 6-4). "Ik heb heel erg goed gespeeld,” vertelde de winnaar, die in de kwartfinales op vrijdagavond weer een Brit treft. Deze keer de als zesde geplaatste Cameron Norrie.

De toernooiwinnaar van 2009 verloor in een record tempo de eerste vier games en die achterstand kon de inmiddels 34-jarige Brit niet meer wegwerken. Murray bleef ook in het tweede bedrijf wisselvallig spelen. Schitterende backhandwinners werden met missers afgewisseld. "Ik startte gewoon niet goed,” bekende Murray. "Ik had mijn kansen en uiteindelijk maakte zijn betere service het verschil.”

Felix Auger-Aliassime hunkert naar zijn eerste individuele ATP-titel. De razend populaire Canadees reikte inmiddels tot acht finales, die hij allemaal verloor. In deze topvorm zou de rechtshandige speler zo maar zondag als toernooiwinnaar gehuldigd kunnen worden. Maar eerst wacht Cameron Norrie: "Ik ken hem goed. Driemaal heb ik hem op de Tour verslagen. Eerder dit jaar in Sydney waren het wel hele andere omstandigheden, want de baan in Rotterdam is redelijk langzaam.”Terug naar overzicht