MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken
X

Bedankt voor je bezoek! | Tot ziens in 2025! 

Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime naar Rotterdam

07 December 2021

Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime zijn in februari in actie te zien in Rotterdam Ahoy. De beide finalisten van het toernooi van 2020, dat werd gewonnen door Monfils, hebben hun deelname opnieuw bevestigd. Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Met Gaël Monfils is spektakel gegarandeerd. Niet voor niets won hij de laatste twee keer dat hij in Rotterdam Ahoy in actie kwam. Hij kan uitstekend uit de voeten op ons centre court en weet daar altijd het beste in zichzelf naar boven te halen. Maar ook Felix Auger-Aliassime is een speler om naar uit te kijken. Het zou mij niets verbazen als hij in februari ook de laatste stap kan zetten en zijn eerste titel weet te veroveren in het ABN AMRO World Tennis Tournament.”

Gaël Monfils op recordjacht in Rotterdam
Gaël Monfils gaat in Rotterdam op recordjacht. Na zijn eerdere toernooioverwinningen in 2019 en 2020 gaat hij op jacht naar zijn derde titel. Hij kan daarmee op gelijk hoogte komen met recordhouder Roger Federer, die het toernooi als enige driemaal won.
Monfils heeft tijdens zijn negen eerdere deelnames meerdere uitstekende prestaties neergezet. In 2010 en 2015 bereikte hij de kwartfinale, in 2009 verloor hij de halve finale van Rafael Nadal en in 2016 de finale van Martin Klizan. Zijn beide laatste deelnames bekroonde hij met de titel. In 2019 versloeg hij Stan Wawrinka in de finale. Een jaar later was hij te sterk voor Felix Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime op jacht naar eerste titel
Felix Auger-Aliassime is een van de meest veelbelovende talenten op de ATP Tour. Hoewel hij slechts 21 jaar oud is, is hij al ruim twee jaar in de mondiale top-100 te vinden. Vorige maand bereikte hij voor het eerst een top-10 positie. Hij wacht nog op zijn eerste toernooizege, maar was er al vaak dichtbij. Zijn finaleplaats in het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2020 was een van de acht gelegenheden waarbij hij de eindstrijd bereikte.

Deelnemersveld
Inmiddels zijn zes deelnemers bekendgemaakt. Naast Monfils en Auger-Aliassime zijn dit Stefanos Tsitsipas en Hubert Hurkacz en de winnaars van de Davis Cup, Daniil Medvedev en Andrey Rublev.

ABN AMRO World Tennis Tournament
Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. De ticketverkoop is inmiddels gestartTerug naar overzicht
Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime naar Rotterdam