Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Goede start Koolhof/Skupski

07 Februari 2022
Goede start Koolhof/Skupski

De Nederlander Wesley Koolhof en de Brit Neal Skupski openden de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament in het dubbelspel met een overwinning op het Russische duo Karen Khachanov/Andrey Rublev: 5-7, 7-5, 10-7.

Wesley Koolhof (rechts op de foto) boekte met de Kroaat Nikola Mektic zijn beste resultaat in 2020 met de toernooiwinst tijdens de Nitto ATP Finals, waarna de samenwerking tussen de wereldkampioenen werd verbroken.  Vorig jaar had de nummer 21 van de wereld in het dubbelspel zes dubbelpartners. De 32-jarige inwoner van Duiven is 2022 met zijn nieuwe partner Neal Skupski goed begonnen met toernooizeges in Melbourne en Adelaide. Tijdens de Australian Open was de kwartfinale hun eindstation. Koolhof en Skupski hadden hun handen vol aan Khachanov en Rublev, die zo’n dubbelpartij gebruiken om aan de omstandigheden van het centre court te wennen.

"Zij slaan alles hard,”  oordeelde Koolhof van zijn Russische tegenstanders. ,,Het zijn jongens die op z’n tijd een dubbel spelen en je weet nooit wat er op je afkomt. Wij konden de wedstrijd goed omdraaien. Onze dubbelervaring heeft misschien wel de doorslag gegeven.”Terug naar overzicht