Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Griekspoor en Van de Zandschulp kopje onder in Ahoy

11 Februari 2022
Griekspoor en Van de Zandschulp kopje onder in Ahoy

Sinds 2003 hadden twee Nederlandse spelers weer eens de kans om de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. Alleen was de tweede ronde het eindstation voor Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp.

De 25-jarige Tallon Griekspoor was in elk geval gewaarschuwd voor Marton Fucsovics, die vorig jaar de finale in Rotterdam Ahoy van Andrey Rublev verloor. De Hongaar heeft ook deze editie de smaak weer aardig te pakken: 6-4, 7-6 (4).

"Een paar slordige punten in tiebreak," treurde Griekspoor, die op de ATP-ranking de 62ste plaats bezet. "Ik had een goed gevoel in de tweede set en dan kan zo de partij omdraaien. Ik heb niet mijn beste tennis gespeeld en de kleine kansjes niet benut. Je moet er op dat soort momenten bovenop zitten en dat is wel het grote verschil met de challengers. Ik vond hem ook gewoon heel erg goed spelen."

Er werd al gesproken over een kwartfinale tegen het Italiaanse talent Musetti, maar zo ver kwam het niet. Botic van de Zandschulp verslikte zich in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in de Tsjechische qualifier Jiri Lehecka: 6-1, 4-6, 4-6.

Botic van de Zandschulp had het prima naar zijn zin in Rotterdam Ahoy. "Ik ben de koning van de oefenpotjes,” grapte hij dinsdagavond na zijn makkelijke eerste ronde. "Lehecka kan zeker goed tennissen. Tijd voor een revanche." Nederlands hoogste geklasseerde tennisser op de wereldranglijst kende een bliksemstart (6-1). "Ik deed weinig bijzonders en vond hem slecht spelen." Halverwege de tweede set kantelde de wedstrijd. "Hij begon beter te spelen en ik ging meer fouten maken." Na het setverlies verloor Van de Zandschulp in de eerste game van de derde set meteen zijn opslag. "Die game loopt lelijk van je weg en ik had moeite om mij aan te passen. De ene dag is de andere niet. Misschien was ik wel te negatief in de derde set. Ik heb gewoon slecht gespeeld."

Jiri Lehecka - 137ste op de ATP-ranking, zijn hoogste ooit - glunderde na afloop van top tot teen. "Ik wist dat het moeilijk zou gaan worden, maar het is mij in de tweede set gelukt om de partij te keren. Het bevalt mij uitstekend hier in Rotterdam." Lehecka, die in de openingsronde al de Canadees Denis Shapovalov had verslagen, moet het Tsjechische tennis weer op de kaart zetten, want momenteel staat in de single geen speler meer in de mondiale top-100.Terug naar overzicht