Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Haase en Middelkoop naar dubbelspelfinale

12 Februari 2022
Haase en Middelkoop naar dubbelspelfinale

Robin Haase en Matwé Middelkoop staan in de dubbelspelfinale van de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De met een wildcard toegelaten Nederlanders klopten het Franse duo Nicolas Mahut/Fabrice Martin: 7-6 (5), 2-6, 10-6.

,,Wij hebben voor de wildcard de toernooiorganisatie een cadeautje teruggeven met deze finaleplaats,” lachte Matwé Middelkoop. De ontlading was groot nadat het matchpoint was verzilverd. "Dat laatste punt zegt misschien wel voldoende. Dit was pure entertainment met veel breaks. Echte reclame voor het dubbelspel. Laat dit een voorbeeld zijn voor meer toernooien om een halve finale in de dubbel op het centre court te laten spelen.

Robin Haase was het daar helemaal mee eens. "Wij deden in de supertiebreak de juiste dingen en het zijn soms een paar ballen die bepalend zijn. Spelen in eigen land is extra speciaal. Het is een aparte tijd en daarom is het helemaal mooi om voor een 'uitverkocht’ Ahoy te spelen.”

De laatste Nederlandse dubbelspelwinnaar in Ahoy was Jean-Julien Rojer, die in 2015 met de Roemeen Horia Tecau de titel greep. Matwé Middelkoop staat voor de tweede keer in de dubbelfinale in de Rotterdam. Hij verloor in 2017 met Wesley Koolhof. "Dat was toen mijn eerste 500-finale en de start van onze opmars.

Voor Matwé Middelkoop is Rotterdam Ahoy bekend terrein. Hij was in 1995 ballenjongen bij de halve finale tussen Paul Haarhuis en Yevgeny Kafelnikov. "Toen ben ik van de baan gehaald, omdat ik als ballenjongen veel te onrustig in de hoek van de baan stond.”

Het duo hield zich op de vlakte over het Davis Cupduel volgende maand in Den Haag tegen Canada: "Captain Paul Haarhuis heeft een luxe probleem met een aantal goede dubbelaars.

Wesley Koolhof had het Nederlandse feest in de finale helemaal compleet kunnen maken, maar de inwoner van Duiven verloor met Neal Skupski even na middernacht van het gelegenheidsduo Lloyd Harris/Tim Puetz: 6-7 (3), 6-4, 7-10.Terug naar overzicht