Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Haase, Sels en De Jong stranden in kwalificaties

05 Februari 2022
Haase, Sels en De Jong stranden in kwalificaties

Robin Haase, Jelle Sels en Jasper de Jong probeerden zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi van de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament te plaatsen, maar het trio bleef in de eerste ronde steken.

Robin Haase (34) is met dertien deelnames recordhouder in Nederlands grootste ATP-toernooi. Achttien jaar geleden debuteerde de geboren Hagenaar in het kwalificatietoernooi. Hij ging toen strijdend ten onder tegen de Italiaan Pescosolido. Anno 2022 is Haase op de wereldranglijst naar de 250ste plaats teruggevallen. Een zege op de Fransman Hugo Gaston zou hem geholpen hebben, maar zo ver kwam het niet. De Franse nummer 69 van de ATP-ranking was echter een maatje te groot: 6-1, 7-6 (4).

Ook Jesper de Jong en Jelle Sels waren dicht bij een setwinst, maar ook zij moesten in een tiebreak buigen.  De Jong kreeg zelfs vijf setpoints in de openingsset, maar de nummer 201 van de wereld kon deze buitenkansjes niet verzilveren. De met een wildcard toegelaten Sels opende het kwalificatietoernooi met een superspannende tiebreak, maar ook hij bleef tegen de Fransman Corentin Moutet met lege handen achter: 6-7 (11), 3-6.Terug naar overzicht