Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Hewett kroont zich opnieuw tot koning

13 Februari 2022
Hewett kroont zich opnieuw tot koning

Simpelweg een maatje te groot. Die constatering gold in de finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament voor Alfie Hewett. De onnavolgbare Brit (24) versloeg de Argentijnse krachtpatser Gustavo Fernandez met afgetekende cijfers (6-3, 6-1) en pakte daarmee zijn derde titel op rij in Rotterdam Ahoy.

Hewett kwam in de eindstrijd geen moment in gevaar. Fernandez had op zaterdag twee slopende halve finales achter de rug en die leek hij niet helemaal te hebben verteerd. 'King’ Hewett was vooral tevreden over zijn eigen spel. "Ik had eerder deze week in Ahoy nog niet mijn beste tennis laten zien, maar uitgerekend vandaag in de finale haalde ik een heel hoog niveau.’’, aldus Hewett, die na zijn derde titel in Rotterdam vol bravoure aankondigde dat hij nog wel een 'stuk of drie titels’ in Rotterdam aan zijn totaal wil toevoegen.

Onder de indruk

Dat zou gezien zijn leeftijd (24) zeker wel kunnen, maar er komen ongetwijfeld nieuwe kapers op de kust. Zo maakte Ahoy deze week kennis met het Japanse wonderkind Tokito Oda (15). En hoewel Hewett te sterk bleek in de onderlinge confrontatie, toonde de toernooiwinnaar zich wel onder de indruk van de jongeling. "Voor een jongen van 15 jaar is Tokito al heel ver, ook op mentaal gebied. Het is goed om weer een nieuw gezicht op de tour te hebben.” Hewett, die vol lof was over de vlekkeloze organisatie van het toernooi, had ook een waarschuwing: "Als je jong bent, ben je nog onbevangen en gaan dingen vanzelf, die periode heb ik zelf ook meegemaakt. Maar op een gegeven moment ben je geen veelbelovend talent meer, en het is de vraag hoe je daarmee omgaat.”

Gelijke kansen

De 14e editie van het wheelchairtoernooi kreeg dit jaar extra aandacht door de 'gelijke kansen-campagne’ van ABN AMRO, tot grote vreugde van toernooidirecteur Esther Vergeer. De hoofdsponsor, die zich voor nog eens drie jaar verbond aan het rolstoeltoernooi, is daarmee een trendsetter, vindt Vergeer, die ook zeker drie jaar toernooidirecteur blijft bij 'het vijfde Grand Slam van het rolstoeltennis’. Het biedt Vergeer en haar team de kans om goed na te denken over de toekomst van het rolstoeltoernooi. Want topspelers zijn unaniem laaiend enthousiast over het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, maar Vergeer wil gaan verkennen wat er nog meer mogelijk is. 

Dubbelspel

Bij de mannen is voormalig winnaar Gustavo Fernandez nog altijd een van de blikvangers, maar het was gisteren niet zijn dag,. Na zijn verloren finale in het enkelspel tegen Hewett ging de Argentijn aan de zijde van zijn Spaanse kompaan Martin de la Puente ook onderuit in de dubbelspelfinale. Het ervaren Franse koppel Stephane Houdet/Nicolas Peifer kroonde zich tot kampioen via een 6-2, 6-0 zege. Het koppel De la Puente/Fernandez had in de halve finale nog het Nederlandse duo Egberink/Scheffers uitgeschakeld.Terug naar overzicht