Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Indrukwekkende zege Tim van Rijthoven

05 Februari 2022
Indrukwekkende zege Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven boekte in de eerste ronde van de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament een indrukwekkende zege op de Italiaan Salvatore Caruso: 6-4, 7-6 (5). Het was de eerste overwinning van de nummer 244 van de wereld onder leiding van zijn nieuwe coach Igor Sijsling.

Tim van Rijthoven heeft lange tijd de zware last van supertalent moeten dragen. Alleen een doorbraak naar de echte wereldtop is makkelijker gezegd dan gedaan. De 24-jarige Brabander debuteerde in 2016 in het kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy en een jaar later kreeg hij zelfs een wildcard voor het hoofdschema van toernooidirecteur Richard Krajicek. Van Rijthoven moest zich echter wegens een blessure afmelden. En dat is misschien wel typerend voor de loopbaan van de voormalige nummer dertien van de wereldranglijst bij junioren. Hij zat veelvuldig in de lappenmaand met een pols- of elleboogblessure. "In tennisjaren voel ik mij jonger dan 24, want ik had veel pech met blessures in het verleden. Het moeten presteren dat kan je maken of breken. Ik sta nu op de baan voor mezelf.”

Van Rijthoven boekte vorig jaar de nodige progressie onder leiding van Paul Haarhuis. "De samenwerking met Paul beviel heel goed, maar hij is bij de bond gestopt. Met Igor Sijsling heb ik een goede klik en zijn speltype is ook wel te vergelijken met mijn spel.”

Na setwinst toonde Van Rijthoven in het tweede bedrijf veerkracht tegen Caruso, die honderd plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. "Deze overwinning geeft veel vertrouwen. Dit zijn de stappen die je moeten gaan maken. Ik heb het in mij en het doel is dit jaar is om richting de top-100 te gaan. Ik weet dat het snel kan gaan. Dan heb je vorig jaar bijvoorbeeld aan Botic, Tallon of Karatsev kunnen zien.

Van Rijthoven gaat voor een plaats in het hoofdtoernooi de baan op tegen Henri Laaksonen.
 

Zondag 6 februari 2022 kwalificatietoernooi

Alle wedstrijden op alle banen zijn zonder publiek, maar te volgen op youtube.com/abnamrotennis

Centre court
11:00 uur E. Gerasimov (BLR) vs P. Kohlschreiber (GER)
Gevolgd door H. Laaksonen (SUI) vs [WC] T. Van Rijthoven (NED)

Court 1
11:00 uur C. Moutet (FRA) vs J. Lehecka (CZE)
Gevolgd door H. Gaston (FRA) vs B. Zapata Miralles (ESP)
Gevolgd door J. De Jong (NED) / S. Verbeek (NED) vs [Alt] S. Arends (NED) / D. Pel (NED)Terug naar overzicht