Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Kanonnen in actie

07 Februari 2022
Kanonnen in actie

Op de tweede dag van het 49e ABN Amro World Tennis Tournament wordt het smullen voor de fijnproevers. Met titelverdediger Andrey Rublev, de als vijfde geplaatste Denis Shapovalov en toernooifavoriet Stefanos Tsitsipas in actie is het tijd voor de grote kanonnen in Rotterdam Ahoy.

Stefanos Tsitsipas, die in de eerste avondpartij uitkomt tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, reisde in glanzende vorm naar Rotterdam. Bij de Australian Open reikte de nummer vier van de wereld tot de halve finale, waarin Daniil Medvedev te sterk bleek.

Indoor
Publiekslieveling Tsitsipas zal het gevoel hebben dat hij wat goed te maken heeft. Vorig jaar verloor hij in Rotterdam Ahoy in de halve finales van de latere toernooiwinnaar Andrey Rublev. De overgang tussen de hitte van Australië en de indoorbanen van het koele Rotterdam heeft hij goed doorstaan. "Het duurt altijd wel een paar dagen”, aldus Tsitsipas, "Maar met een paar dagen goed trainen ben ik weer gewend aan de nieuwe omstandigheden. Bovendien heb ik al vaker laten zien dat ik op alle soorten ondergrond uit de voeten kan.’’

Ongenaakbaar
Naast de favoriet Tsitsipas zijn veel ogen gericht op Andrey Rublev, die in Rotterdam als tweede is geplaatst. De Rus was vorig jaar ongenaakbaar in Ahoy en vindt zijn naam terug op de kampioenenring. Vandaag zal hij in zijn eerste ronde tegen de Zwitserse qualifier Henri Laaksonen weer willen laten zien waartoe hij allemaal in staat is. En dat is veel, getuige de acht ATP-titels die hij al op 24-jarige leeftijd vergaarde. Opvallend: vorig jaar won hij alleen in Rotterdam, terwijl hij in 2020 liefst vijf ATP-toernooien won.

Toekomst
Een andere interessante partij is die van de Canadees Denis Shapovalov, pas 22 jaar, tegen de Tsjech Jiri Lehecka. Shapovalov baarde tijdens de Australian Open opzien door de latere toernooiwinnaar Rafael Nadal in de kwartfinale aan het wankelen te krijgen. De Canadees moest uiteindelijk na vijf sets buigen voor Nadal, maar liet in Melbourne - onder meer met een overwinning op Alexander Zverev - wel zien dat hij een speler van de toekomst is. Bij zijn derde deelname in Rotterdam zal Shapovalov zijn beste prestatie in Ahoy willen verbeteren: in 2019 reikte de destijds piepjonge Canadees tot de kwartfinale, waarin Stan Wawrinka een maatje te groot bleek.Terug naar overzicht