Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Kersverse US Open winnaar Daniil Medvedev naar 49e ABN AMRO World Tennis Tournament

13 September 2021
Kersverse US Open winnaar Daniil Medvedev naar 49e ABN AMRO World Tennis Tournament

Daniil Medvedev, nummer 2 van de wereld, is in februari opnieuw van de partij tijdens het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament. De kersverse US Open winnaar komt voor de vijfde keer in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. 

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Daniil Medvedev heeft met de winst in de US Open de laatste stap naar de absolute top gezet. Als nummer twee van de wereld, winnaar van de ATP Finals, alleen de Grand Slam titel ontbrak nog. Dat maakt het nog specialer om nu aan te kunnen kondigen dat hij opnieuw naar Rotterdam komt.  

Dat de US Open finale een historische wedstrijd zou worden stond op voorhand natuurlijk al vast. Het maakt het wat mij betreft extra knap dat Medvedev zijn extreem hoge niveau van begin tot eind wist vast te houden. Ik kijk er naar uit om hem in het ABN AMRO World Tennis Tournament in actie te zien.” 

Medvedev in Rotterdam 

Daniil Medvedev is voor de vijfde keer in actie te zien in Rotterdam. In 2018 debuteerde hij als nummer 57 van de wereld, na zich eerst door het kwalificatietoernooi te hebben gespeeld. Hij won van Gilles Müller en Pierre-Hugues Herbert, om in de kwartfinale na drie sets het hoofd te buigen voor Andreas Seppi. In 2019 keerde hij als nummer 16 van de wereld terug in Rotterdam. Hij bereikte de halve finale, door achtereenvolgens Jeremy Chardy, Fernando Verdasco en Jo-Wilfried Tsonga te verslaan. In de halve finale verloor hij in een prachtig duel over drie sets van Gael Monfils, die het toernooi op zijn naam wist te schrijven. In zijn twee volgende optredens bleek de eerste ronde het eindstation. 

ABN AMRO World Tennis Tournament 

Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. Richard Krajicek: "Na het bijzondere toernooi zonder publiek, kijken we er dubbel naar uit om in februari de tennisfans weer te mogen begroeten in Ahoy. Het hele organisatieteam popelt om er, op en om de baan, een geweldig tennisfeest van te maken.” 

De ticketverkoop is inmiddels gestart via de website. Terug naar overzicht