Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Mackenzie McDonald vliegt door Ahoy

07 Februari 2022
Mackenzie McDonald vliegt door Ahoy

Mackenzie McDonald bereikte als eerste speler de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Amerikaan, 49ste op de ATP-ranking, versloeg binnen 65 minuten de als achtste geplaatste Georgiër Nikoloz Basilashvili: 6-3, 6-2. Over vechtlust had de 26-jarige McDonald niet te klagen, want hij vloog zelfs in het net.

De als vierde gerangschikte Hubert Hurkacz liet zich niet verrassen door Jo-Wilfried Tsonga, die met een wildcard was toegelaten. De 36-jarige Fransman, die door vele blessures naar 247ste positie op de wereldranglijst is teruggevallen, toonde dat hij het tennissen nog niet is verleerd. Hurkacz (24) moest anderhalf uur alles uit de kast halen en in de tiebreak van de tweede set zelfs twee setpoints wegwerken. De Poolse nummer elf van de wereld, was op het eerste matchpoint genadeloos: 6-4, 7-6 (7). ,,Tsonga blijft een geweldige speler,” vond Hubert Hurkacz, die vorig jaar pas in de halve finales op Wimbledon strandde. ,,Hij serveerde heel erg goed en dat maakte het voor mij toch lastig. Ik ben erg blij met deze overwinning.”

Cameron Norrie steeg vorig jaar 59 plekken op de wereldranglijst. Bij de verkiezing door zijn collega’s op de ATP Tour greep hij net naast de titel 'Most Improved Player of the Year’. De als zesde geplaatste Brit was in een duel tussen twee linkshandigen een maatje te groot voor de Fransman Ugo Humbert: 6-2, 6-4.

De Australiër Alex de Minaur kende weinig problemen met de  Belg David Goffin, die in 2017 nog de finale van Jo-Wilfried Tsonga verloor (6-0, 6-3). In de tweede ronde wacht voor De Minaur (22) de vier jaar oudere Mackenzie McDonald.Terug naar overzicht