Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Murray en Tsonga in de plaats van Medvedev en Sinner

03 Februari 2022
Murray en Tsonga in de plaats van Medvedev en Sinner

Oud winnaars Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga nemen de plaats in van Daniil Medvedev en Jannik Sinner in het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament. Beiden krijgen van de organisatie een wildcard voor het toernooi dat aanstaande zaterdag van start gaat.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We hadden nog goede hoop dat Daniil Medvedev terug zou komen op zijn eerdere uitspraak dat hij deelname na de verloren Australian Open finale niet zag zitten, maar hij is dat gevoel helaas nog niet kwijt. Gelukkig hebben we last-minute met Andy Murray een andere Grand Slam winnaar vast kunnen leggen.”

Daniil Medvedev: "Jammer genoeg kan ik niet in Rotterdam spelen dit jaar. Ik ben net terug uit Australië en ben er niet klaar voor om in actie te komen. Rotterdam is één van mijn favoriete plaatsen op de ATP Tour en Richard doet het geweldig voor de spelers. Ik kijk er naar uit om in de toekomst weer terug te keren.”

Jannik Sinner, die vanwege een Corona besmetting niet af kan reizen naar Rotterdam, wordt vervangen door Jo-Wilfried Tsonga. De winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament in 2017 is op de weg terug na een lange blessureperiode.

Krajicek: "Door deze afzeggingen en de eerdere terugtrekking van Bautista Agut en Coric, kwam de wildcard van Botic van de Zandschulp vrij. Deze kunnen wij daarom nu aan Tsonga geven. Hij is altijd al een van de favorieten van de Rotterdamse fans geweest.”

Oud Kampioenen
Met Murray en Tsonga worden twee oud kampioenen aan het deelnemersveld toegevoegd. Andy Murray won de titel in Rotterdam Ahoy in 2009 na een finale tegen Rafael Nadal. Jo-Wilfried Tsonga versloeg in 2017 David Goffin in de finale.

Beiden zijn op de weg terug na een lange blessureperiode. Murray haalde dit jaar al de finale in Sydney, Tsonga pakte afgelopen week na een half jaar afwezigheid de draad weer op in de challenger van Quimper.

Kaartverkoop
Gisteren is de kaartverkoop van de laatste beschikbare tickets van start gegaan. Iedere sessie van het toernooi kan bijgewoond worden door 1.250 bezoekers.

ABN AMRO World Tennis Tournament
Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. De laatste tickets zijn nu te koop via www.abnamrowtt.nl/ticketsTerug naar overzicht