Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Rijzende ster Tallon Griekspoor: op weg naar de top-50

07 Februari 2022
Rijzende ster Tallon Griekspoor: op weg naar de top-50

Zijn 'generale repetitie’ bij het 49e ABN Amro World Tennis Tournament verliep gisteren nog niet vlekkeloos (verlies in het dubbelspel), maar Tallon Griekspoor was gisteren blij dat hij in elk geval meters had kunnen maken op het centre court in Rotterdam Ahoy. Vandaag mag Griekspoor, de nummer 62 van de wereld, proberen zijn opmerkelijke opmars van afgelopen jaar een vervolg te geven.

Daarvoor moet Griekspoor, samen met Botic van de Zandschulp de nieuwe vaandeldrager van het Nederlandse tennis, afrekenen met niemand minder dan de Rus Aslan Karatsev, de nummer 7 van de plaatsingslijst. "Ik weet wat ik kan verwachten, het zal hard en snel gaan. Ik zal dus zelf heel goed moeten spelen om een ronde verder te komen’’, aldus de man die 2021 begon als de nummer 153 van de wereld en inmiddels bijna 100 plaatsen hoger staat.

Progressie
Griekspoor boekte het afgelopen jaar dus ongekende progressie, met onder meer acht challenger-titels, een record in de historie van het challenger-circuit. Met een nieuwe status en een andere ranking worden er ook andere prestaties van hem verwacht, weet hij.

Verbeteren
Datzelfde geldt voor zijn kompaan Van de Zandschulp, die vandaag in de laatste avondpartij de tweede ronde probeert te bereiken ten koste van de Spaanse qualifier Bernabe Zapata Miralles. Griekspoor: "Voor Botic en mij geldt allebei dat we voor het eerst een volledig seizoen op de ATP-tour gaan draaien. We zullen nu allebei week in, week uit moeten laten zien dat we onze ranking waard zijn én ook nog verbeteren. Mijn volgende doel is de top-50 halen.”

Stunt
Met het zelfvertrouwen van de rijzende ster zit het wel goed. Bij de Australian Open, waar Griekspoor de tweede ronde bereikte, bewees hij zijn goede vorm, hoewel een voetblessure (blaren) hem danig parten speelde. Die zorgen zijn inmiddels voorbij, zodat hij zich volledig kan richten op een nieuwe stunt. En dat hij daartoe in staat is, liet hij in Rotterdam al eerder zien: Griekspoor won in Ahoy al eens van Stan Wawrinka (2018) en Karen Khachanov (2019).Terug naar overzicht