Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Rublev en Hurkacz naar Rotterdam

14 November 2021
Rublev en Hurkacz naar Rotterdam

Andrey Rublev en Hubert Hurkacz komen aanstaande februari in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Met de eerder aangekondigde Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas nemen daarmee vier van de acht deelnemers aan de ATP Finals deel in Rotterdam Ahoy. Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is mooi dat we deze dubbelslag net voor de start van de ATP Finals hebben kunnen slaan. Om straks de helft van de acht beste spelers van 2021 in actie te zien is heel speciaal. We kijken uit naar een enorm spannend toernooi, met een extreem competitief veld.”

Andrey Rublev verdedigt zijn titel in Rotterdam

Andrey Rublev is de nummer vijf van de wereld, een plaats die hij mede heeft te danken aan zijn toernooiwinst eerder dit jaar in Ahoy. Na winst op Marcos Giron, Andy Murray, Jeremy Chardy en Stefanos Tsitsipas versloeg hij in de finale Marton Fucsovics. Het was zijn achtste toernooizege.

Richard Krajicek: "Rublev was enorm indrukwekkend tijdens het afgelopen ABN AMRO World Tennis Tournament. Ik ben er daarom bijzonder blij mee dat hij terugkeert in 2022. Dat hij al onze derde top-5 speler is na Medvedev en Tsitsipas, laat zien dat titel-prolongatie geen gelopen koers is.”

Hubert Hurkacz nummer negen van de wereld

2021 is het jaar van de doorbraak van Hubert Hurkacz. Met de titel in het ATP 1000 toernooi in Miami zette hij een grote stap naar de ATP Finals. Tijdens het prestigieuze eindejaarstoernooi, dat vandaag van start gaat in Turijn, is hij als 7e geplaatst. In Rotterdam laat het succes nog op zich wachten. In 2020 en 2021 waren respectievelijk de eerste ronde en tweede ronde zijn eindstation. Beide keren verloor hij van Stefanos Tsitsipas.

Richard Krajicek: "Hubert Hurkacz is bij het grote publiek nog niet zo bekend als de andere aangekondigde spelers. Toch ben ik verheugd dat we hem vast hebben kunnen leggen voor komend jaar. Het is een zeer complete speler, met een enorme sterke service, goede forehand en backhand. Het is dan ook geen verrassing dat hij dit jaar de top-10 haalt.”

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. Terug naar overzicht