Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stefanos Tsitsipas maakt hoge verwachtingen waar

12 Februari 2022
Stefanos Tsitsipas maakt hoge verwachtingen waar

Stefanos Tsitsipas is als eerste geplaatst tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament en hij maakte de hoge verwachtingen helemaal waar. De Griekse nummer vier van de wereld staat na een zwaarbevochten zege op de Tsjechische qualifier Jiri Lehecka in de finale (4-6, 6-4, 6-2).

Richard Krajicek verraste vriend en vijand in 2017 met een wildcard voor Stefanos Tsitsipas. De Griekse godenzoon was op dat moment nog de nummer 205 van de wereld, maar de toernooidirecteur van Nederlands grootste ATP-toernooi had oog voor talent. Vijf jaar later is Tsitsipas een wereldtopper en gaat hij in Rotterdam Ahoy op jacht naar zijn achtste toernooizege. "Richard Krajicek geloofde in mij en hij gaf de mogelijkheid om op het hoogste niveau te debuteren. Daardoor heb ik de afgelopen jaren een goede band met het toernooi opgebouwd. Ik kom graag naar Nederland.

Jiri Lehecka (20) beleefde in Ahoy een droomweek. De youngster, die vanaf maandag voor de eerste keer in de mondiale top-100 zal staan. De Tsjech sloeg in de tweede game van de beslissende set twee dubbele fouten en liep daarna achter de feiten aan. Tsitsipas was onder de indruk van het spel Lehecka. "Hij heeft in Rotterdam een geweldige prestatie geleverd,” oordeelde de 23-jarige Tsitsipas. "Wij zullen in de toekomst zeker meer van Lehecka gaan horen. Ik kreeg pas aan het begin van de derde set het idee dat ik op weg naar de finale was. Ik wachtte op het moment dat hij een terugval zou krijgen, want zo’n hoog niveau blijf je niet drie sets volhouden.”

Tsitsipas speelt in Rotterdam zijn vijfde indoorfinale in zijn profcarrière. Het is zijn eerste finaleplaats in 2022 nadat Tsitsipas tijdens de Australian Open vorige maand in de halve eindstrijd door Daniil Medvedev werd uitgeschakeld.Terug naar overzicht