Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tallon Griekspoor blijft reuzendoder in Ahoy

08 Februari 2022
Tallon Griekspoor blijft reuzendoder in Ahoy

Tallon Griekspoor heeft zijn reputatie als reuzendoder tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament helemaal waargemaakt. De nummer 62 van de wereld toonde in de eerste ronde veerkracht tegen de als zevende geplaatste Aslan Karatsev: 2-6, 7-6 (2), 7-6 (0).

Tallon Griekspoor liep anderhalve set achter de feiten aan. De Russische nummer 14 van de ATP-ranking kwam amper in de problemen. "Ik had weinig in te brengen,” bekende Griekspoor (25). ,,Je weet dat Karatsev hard, snel en in een hoog tempo speelt. Ik heb meerdere breaks achter gestaan, maar toch gewonnen. Het was moeilijk, maar mijn slicebackhand heeft uiteindelijk veel opgeleverd.”                                                                                                 

Griekspoor won in de Maasstad al eens van Stan Wawrinka (2018) en Karen Khachanov (2019). Karatsev is de derde wereldtopper, die hij op het centre court van Ahoy verslaat. ,,Dit is een speler die vorig jaar geweldig heeft gespeeld en ook een goede seizoenstart had. Ik ben in de tweede set blijven hangen. Dat is mijn ontwikkeling als toptennisser met les één: altijd blijven staan, ongeacht de score.”

Tallon Griekspoor speelt donderdag in de tweede ronde tegen Marton Fucsovics, die vorig jaar de finale in Rotterdam Ahoy verloor.

Botic van de Zandschulp heeft grote stappen in zijn loopbaan gemaakt. Dat bewees Nederlands hoogste geklasseerde speler tijdens de eerste ronde. Hij had 66 minuten geen kind aan de Spaanse qualifier Bernabe Zapata Miralles: 6-1, 6-2.

"Het was een snel potje,” vond ook Van de Zandschulp, die op de wereldranglijst de 51ste plaats bezet. "Een goede en snelle overwinning. Ik heb heel degelijk gespeeld en ging tijdens de wedstrijd steeds beter serveren. Je ziet dat spelers steeds meer moeite hebben om een winner tegen mij te slaan. Dit was vandaag echt een ideale tegenstander voor een eerste ronde en ik heb weinig gratis punten weggegeven.”

Botic van de Zandschulp moet het donderdag in de tweede ronde opnemen tegen weer een qualifier. De Tsjech Jiri Lehecka was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als vijfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov.Terug naar overzicht