Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Terugblik op 1995 met Paul Haarhuis

09 Februari 2022
Terugblik op 1995 met Paul Haarhuis

Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 1995 met de finaleplaats van Paul Haarhuis. 

Paul Haarhuis werd in het enkelspel nooit als toernooiwinnaar gehuldigd, maar de Brabander heeft een geweldige score in Rotterdam Ahoy met drie halvefinaleplaatsen en de eindstrijd in 1995. Hij verloor de finale van Richard Krajicek, die zich op matchpoint blesseerde aan zijn knie. "Ik had het gevoel dat ik de eerste set had moeten winnen,” vertelt Haarhuis (55). "Ik serveerde voor de eerste set en dat was een gemiste kans. Het was leuk als mijn naam op de boarding van Ahoy als toernooiwinnaar had gestaan, maar niet door een blessure van Richard. Ik had mijn kansen moeten benutten.”

Haarhuis bewaart goede herinneringen aan het evenement in de Maasstad. Hij won met Jacco Eltingh in 1998 de dubbelspeltitel. "Ik heb in Rotterdam altijd graag en goed gespeeld. Het was een periode dat wij als Nederlandse tennissers op alle toernooien met veel spelers goed waren vertegenwoordigd.”

 Terug naar overzicht