Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Terugblik op 2003 met Raemon Sluiter

07 Februari 2022
Terugblik op 2003 met Raemon Sluiter

Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 2003 met de finaleplaats van Raemon Sluiter.

Raemon Sluiter zou een mooi boek kunnen schrijven over al zijn ervaringen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament met als titel 'Van ballenjongen tot finalist’. Niet voor niets noemde hij de krachtmeting in Rotterdam Ahoy 'zijn vijfde Grand Slam’. Zondag 23 februari 2003 staat Sluiter in de finale. Hij heeft iedereen met zijn finaleplaats verrast. De Wit-Rus Max Mirnyi verstoort het feestje van de geboren en getogen Rotterdammer. ,,Maar het zou ook een jongensboek zijn dat niet verkoopt omdat niemand het zou geloven.”

Sluiter (43) heeft tegenwoordig een reputatie opgebouwd als succesvolle tenniscoach. De voormalige nummer 46 van de wereldranglijst bracht Kiki Bertens naar de vierde plaats op de WTA-ranking. Vandaag zit hij langs de baan bij Tallon Griekspoor. Misschien wordt het weer zo’n knotsgekke week in Rotterdam voor Raemon Sluiter.

 

Nederlandse toernooiwinnaars tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament:

1974 Tom Okker

1995 Richard Krajicek

1997 Richard Krajicek

1998 Jan SiemerinkTerug naar overzicht