Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Terugblik op 2009 met Andy Murray

08 Februari 2022
Terugblik op 2009 met Andy Murray

Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 2009 met de toernooizege van Andy Murray.

 

Het is een droomfinale op zondag 15 februari 2009 met de nummers één en vier van de wereld op het centre court van een uitverkocht Rotterdam Ahoy. De als eerste geplaatste Rafael Nadal knokt zich terug na setverlies, maar gaandeweg de eindstrijd krijgt de Spanjaard steeds meer last van zijn knie. Andy Murray kent geen mededogen en profiteert in de beslissende set (6-3, 4-6, 6-0).

De eerste Britse winnaar van het ABN AMRO World Tennis Tournament glunderde tijdens de prijsuitreiking van top tot teen: "Toch moest ik in de laatste set alles geven. Nadal is een speler die mij op één been kan verslaan. Ik ben blij met de toernooizege. Mijn naam staat nu ook op de boarding. De eregalerij in Ahoy is een prachtig eerbetoon met namen van grote tennissers. Wanneer je als jonge speler die namen bekijkt, kun je niet anders dan hopen dat je eigen naam daar ooit ook bij komt te staan.”

Andy Murray heeft dit jaar een wildcard van toernooidirecteur Richard Krajicek ontvangen en mag het woensdagavond vanaf 19.30 uur tegen de man in vorm Alexander Bublik opnemen.Terug naar overzicht