Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tim van Rijthoven strijdend ten onder

06 Februari 2022
Tim van Rijthoven strijdend ten onder

Zwaar teleurgesteld verliet Tim van Rijthoven het centre court van Rotterdam Ahoy. De 24-jarige Brabander ging in de beslissende ronde van de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament strijdend ten onder tegen Henri Laaksonen: 6-7 (6), 6-2, 4-6.

Het verschil op de wereldranglijst is groot. Van Rijthoven is de nummer 244 van de wereld, terwijl de ervaren Zwitser de 89ste op de ATP-ranking bezet. Van enig krachtsverschil was in de openingsset geen sprake, waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. De pupil van Igor Sijsling toonde met setwinst veerkracht in het tweede bedrijf, waarna Van Rijthoven in de beslissende set in de zevende game zijn service verloor en de partij uit zijn handen zag glippen.

Henri Laaksonen kan in de eerste ronde van het hoofdtoernooi meteen zijn borst natmaken, want hij moet het tegen titelverdediger Andrey Rublev opnemen.

De nederlaag van de als eerste geplaatste Hugo Gaston was de grootste verrassing op de tweede speeldag van het kwalificatietoernooi. De Spanjaard Bernabe Zapata Miralles versloeg de Franse nummer 69 van de wereld na een lange driesetter: 7-5, 5-7, 6-2. Ook de Fransman Corentin Moutet greep naast het hoofdtoernooi. De Tsjech Jiri Lehecka was een maatje te groot (6-4, 4-6, 6-4). De Wit-Rus Egor Gerasimov versloeg met tweemaal 6-1 de Duitser Philipp Kohlschreiber.


Voor de qualifiers zijn in het hoofdtoernooi de volgende partijen vastgesteld:

  • Botic van de Zandschulp-Bernabe Zapata Miralles
  • Denis Shapovalov (5)-Jiri Lehecka
  • Felix Auger-Aliassime (3)-Egor Gerasimov
  • Andrey Rublev (2)-Henri Laaksonen


Terug naar overzicht