Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Toptalent Jannik Sinner opnieuw naar Rotterdam

17 December 2021
Toptalent Jannik Sinner opnieuw naar Rotterdam

Jannik Sinner, de jongste speler in de top-10 van de ATP Rankings, keert terug naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 20-jarige Italiaan, vorige maand nog invaller tijdens ATP Finals, neemt voor de tweede keer deel.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Na zijn overwinning in de NextGen ATP Finals hebben we hem een wildcard gegeven voor 2020. Hij haalde toen direct de kwartfinale. Dit jaar kende hij een fantastisch seizoen, met vier toernooioverwinningen. Hij was bovendien de eerste tiener ooit die een ATP500 toernooi wist te winnen. ”

Sinner in Rotterdam
Jannik Sinner neemt voor de tweede keer deel in Rotterdam. Bij zijn debuut in 2020 zorgde hij voor een verrassing door de toenmalige nummer 10 van de wereld, David Goffin in de tweede ronde te verslaan. In de kwartfinale bleek Pablo Carreno Busta ternauwernood te sterk in de tiebreak van de derde set.

Jongste speler in de top-10
De pas 20-jarige Italiaan kent tot dusver een sterke carrièrestart. Hij werd prof in 2018 en won een jaar later al de NextGen ATP Finals. In 2020 won hij in Sofia zijn eerste ATP titel. In datzelfde jaar bereikte hij als debutant de kwartfinale van Roland Garros, sinds Rafael Nadal in 2005 was dat niet meer voorgekomen. In 2021 zette hij de stijgende lijn voort, met nog eens vier ATP titels. Na Novak Djokovic in 2007 werd hij daarmee de eerste 20-jarige die vijf titels op zijn naam heeft staan.
Het bracht hem in de top-10 van de ATP Rankings, waar hij de jongste speler is. Tijdens de ATP Finals, het eindejaarstoernooi in Turijn, mocht hij als invaller in actie komen. Hij won daar met 6-2, 6-2 overtuigend van Hubert Hurkacz, één van de andere deelnemers tijdens het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament.

Deelnemersveld
Inmiddels zijn zeven deelnemers bekendgemaakt. Naast Jannik Sinner zijn dit Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Hubert Hurkacz, Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime.

ABN AMRO World Tennis Tournament
Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022.Terug naar overzicht