Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tsitsipas en Rublev zonder problemen naar kwartfinales

10 Februari 2022
Tsitsipas en Rublev zonder problemen naar kwartfinales

Stefanos Tsitsipas en Andrey Rublev liggen op koers. De nummers één en twee van de plaatsingslijst van de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikten zonder veel problemen de kwartfinales in Rotterdam Ahoy.

Kopman Stefanos Tsitsipas (foto) rekende in de tweede ronde binnen 71 minuten eenvoudig af met de Wit-Rus Ilya Ivashka (6-4, 6-1). "Ik heb goed en geconcentreerd gespeeld,” oordeelde de Griekse nummer vier van de wereldranglijst. "Gaandeweg de wedstrijd kon ik steeds meer druk uitoefenen.”

Tsitsipas wordt in Rotterdam door de Zweed Thomas Enqvist begeleid. "Hij is een mooie aanvulling in mijn team. Ik heb veel respect voor Thomas, die veel ervaring op de Tour heeft. Ik luister naar zijn adviezen en wij hebben gewoon een goede klik.”

Richard Krajicek had de talenten van Stefanos Tsitsipas al lang ontdekt. De toernooidirecteur gaf in 2017 een wildcard voor het hoofdtoernooi aan de Griekse godenzoon, die op dat moment nog de nummer 205 van de wereld was. Hij verloor in de openingsronde van de latere toernooiwinnaar Jo-Wilfried Tsonga. "Daardoor heb ik een goede band met het toernooi opgebouwd. Richard Krajicek geloofde in mij als jonge speler en heeft mij de mogelijkheid gegeven om op zo’n groot toernooi te spelen.”

Stefanos Tsitsipas speelt vrijdagmiddag in de kwartfinales tegen de Australiër Alex de Minaur. "Een echte vechter die niet veel zal weggeven.”

Titelverdediger Andrey Rublev boekte zijn zevende zege op rij in Rotterdam. De als tweede geplaatste Rus was met tweemaal 6-3 veel te sterk voor de Zuid-Koreaan Soonwoo Kwon. Rublev treft in de kwartfinales Marton Fucsovics.

Felix Auger-Aliassime heeft grote plannen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het Canadese supertalent versloeg in de tweede ronde Andy Murray (6-3, 6-4). "Ik heb heel erg goed gespeeld,” vertelde de 21-jarige winnaar, die in de kwartfinales op vrijdagavond weer een Brit treft. Deze keer de als zesde geplaatste Cameron Norrie.

De toernooiwinnaar van 2009 verloor in een record tempo de eerste vier games en die achterstand kon de inmiddels 34-jarige Brit niet meer wegwerken. Murray bleef ook in het tweede bedrijf wisselvallig spelen. Schitterende backhandwinners werden met missers afgewisseld. "Ik startte gewoon niet goed,” bekende Murray. "Ik had mijn kansen en uiteindelijk maakte zijn betere service het verschil.

Felix Auger-Aliassime hunkert naar zijn eerste individuele ATP-titel. De populaire Canadees reikte inmiddels tot acht finales, die hij allemaal verloor. In deze topvorm zou de rechtshandige speler zo maar zondag als toernooiwinnaar gehuldigd kunnen worden. Maar eerst wacht Cameron Norrie: "Ik ken hem goed. Driemaal heb ik hem op de Tour verslagen. Eerder dit jaar in Sydney waren het wel hele andere omstandigheden, want de baan in Rotterdam is redelijk langzaam.”Terug naar overzicht