Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wat een enthousiasme!

12 Februari 2022
Wat een enthousiasme!

In de zomer zijn we gestart met de voorbereidingen voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Maar vooruitkijken was dit jaar wederom moeilijk. Vlak na de zomer zag het er hoopgevend uit.

Tribunes met publiek werden weer aannemelijk. Want tennis zonder fans is als Rotterdam zonder de Erasmusbrug. Richard Krajicek en Esther Vergeer waren al ver met veel toptennissers en dus ontstond er weer een topveld voor het valide- en rolstoeltennistoernooi. Want rolstoeltennis is al 14 jaar volwaardig onderdeel van het toernooi. Dezelfde ambitie verdient immers hetzelfde podium.

Dat werd dus ook het thema voor de campagne rondom de 49e editie. Want gelijke kansen is een belangrijk en actueel maatschappelijk thema. Een thema dat bij ABN AMRO hoog op de agenda staat. Daar zetten wij ons hard voor in. Binnen ons bedrijf, maar ook binnen onze sponsoring. Niet alleen binnen tennis maar ook in cultuur, hockey en voetbal.

De campagne laat zien dat er enkel overeenkomsten zijn tussen valide tennissers en rolstoeltennissers. Keihard trainen, mentaal fit zijn en alles geven. Rolstoeltennisser Tom Egberink en valide speler Botic van de Zandschulp doen het allebei. Om zo beter worden. Elke dag opnieuw. Het verschil zit hem in de aantallen. Meer dan een miljoen valide tennissers in Nederland. Maar slechts 450 rolstoeltennissers. Dat moet en kan anders. En daarom zijn wij ook sponsor van de Esther Vergeer Foundation. Samen zorgen we ervoor dat tennisclubs in Nederland rolstoelvriendelijker worden.

Het werd november. De droom van gevulde tribunes raakte uit beeld. Een enorme domper. Maar één ding was duidelijk voor Ahoy en ABN AMRO: het toernooi moest doorgaan. Zodat u als fan vanuit huis toch toptennis kon bekijken. We koersten daarom vol op een online editie met een prachtig seminar voor tennisfans.

Twee weken voor het toernooi ging het licht toch weer schijnen. Er mochten weer mensen naar sportwedstrijden. We hadden nog een krappe veertien dagen om dat mogelijk te maken. Dat is gelukt. Met als resultaat een tennisweek met u als publiek en een bijzonder sterk spelersveld, met veel top-tien spelers in het valide- en rolstoeltoernooi. En het belangrijkste, weer applaus vanaf de tribunes! Met zelfs een ware 'wave’ door het stadion. Spelers en wij hebben u vorig jaar gemist. We zijn ongelofelijk blij dat u weer met zoveel enthousiasme met ons hebt genoten van toptennis.

Daarom maakt het ons nog trotser dat ABN AMRO en Ahoy deze week de verlenging van het contract hebben ondertekend. Daardoor volgen er nog zeker drie edities van dit prachtige toernooi. Ook onze toernooidirecteuren Richard en Esther blijven aan ons verbonden. Met volgend jaar de 50e editie! Dat belooft een zeer, zeer bijzondere editie te worden. Wij hopen u daarom ook volgend jaar weer te zien.

Sportieve groet,

Sander Bestevaar
Hoofd Sponsoring & EventsTerug naar overzicht