Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wie stopt Felix Auger-Aliassime?

12 Februari 2022
Wie stopt Felix Auger-Aliassime?

Felix Auger-Aliassime is de man in vorm. De nummer negen van de wereldranglijst versloeg in de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament de Brit Cameron Norrie: 7-5, 7-6 (4). De Canadees evenaarde Rafael Nadal met zijn tiende overwinning in 2022.

Het was weer ouderwets smullen op de vrijdagavond. Een kwartfinale tussen twee geplaatste spelers is bijna een garantie op succes. En ook nog eens een duel tussen een links- en rechtshandige speler. Lefty Felix Auger-Aliassime en Cameron Norrie kregen de 1250 toeschouwers in Rotterdam Ahoy op de banken. Van enig krachtsverschil was nagenoeg geen sprake, maar de 21-jarige Auger-Aliassime maakte het verschil op de belangrijke momenten. "Dit was écht een zware pot,” zuchtte een gelukkige Auger-Aliassime, die na acht finales nog altijd op zijn eerste individuele ATP-titel wacht. "Op zo’n groot toernooi zijn geen gemakkelijke partijen. Het bevalt mij vanaf mijn debuut hier op de ATP Tour uitstekend. Alles is altijd goed geregeld, zoals bijvoorbeeld het hotel. Rotterdam heeft voor mij altijd een vaste plek in mijn toernooikalender en ik wil hier ook graag in de toekomst spelen.”

Bij de laatste vier wacht voor Felix Auger-Aliassime weer een wereldtopper. Andrey Rublev kwam geen moment in de problemen tegen de Hongaar Marton Fucsovics (6-4, 6-3). "Ik brak zijn opslag steeds aan het begin van de set en dat geeft altijd zelfvertrouwen,” vertelde de Russische titelverdediger, die de nummer zeven de wereld is. "Het was een perfecte wedstrijd. Op het mentale vlak liggen nog verbeterpunten, maar ik ben mij goed blijven focussen.”

Felix Auger-Aliassime en Andrey Rublev ontmoeten elkaar voor de derde keer op de ATP Tour. De Rus was tweemaal in drie lange sets de sterkste. "Ik weet hoe Felix speelt en hij heeft nu heel veel zelfvertrouwen. Het wordt een uitdaging.”Terug naar overzicht