Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

ANDREY RUBLEV OP JACHT NAAR TWEEDE TITEL ABN AMRO OPEN

08 December 2022
Rublev ABN AMRO Open

De winnaar van het ABN AMRO Open in 2021, Andrey Rublev zal in 2023 op jacht gaan naar zijn tweede titel. De nummer acht van de wereld komt voor de vijfde keer in actie in Rotterdam Ahoy. De 50e jubileum editie wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Andrey Rublev won misschien wel de bizarste editie in de 50-jarige historie van het toernooi. In 2021 mochten we immers totaal geen publiek verwelkomen, waardoor hij de titel in vrijwel totale stilte op zijn naam schreef. Ik denk dat hij er, net als ik, naar uitkijkt dat hij het nog eens over kan doen in een vol Rotterdam Ahoy.”

 

Rublev in Rotterdam

Naast 2021, het jaar waarin de 25-jarige Rublev de titel won, kwam hij nog drie keer in actie in het ABN AMRO Open. Bij zijn debuut in 2018 bereikte hij de kwartfinale, die hij verloor van Grigor Dimitrov. In 2020 herhaalde hij dit, met dit keer Filip Krajinovic als tegenstander in de kwartfinale. In 2021 won hij de finale van Marton Fucsovics, na eerder onder meer Stefanos Tsitsipas en Andy Murray te hebben verslagen. Eerder dit jaar bereikte hij de halve finale, waarin toernooiwinnaar Felix Auger-Aliassime te sterk bleek. 

 

Deelnemersveld

Rublev, de nummer acht van de ATP Ranking, is na Stefanos Tsitsipas (4), Felix Auger-Aliassime (6) en Daniil Medvedev (7) al de vierde top-10 speler die zijn komst naar Rotterdam Ahoy heeft aangekondigd. De Nederlandse inbreng bestaat uit Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven.
Richard Krajicek: "Het veld krijgt steeds meer vorm. We verwachten de komende weken nog een aantal toezeggingen te krijgen. Het is mooi om te zien dat de winnaars van de laatste twee jaar in ieder geval weer van de partij zijn.”

 

ABN AMRO Open

De 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl

 Terug naar overzicht