Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Bliksemstart Jiske Griffioen

16 Februari 2023
Jiske Griffioen

Jiske Griffioen heeft in haar imposante carrière in alle uithoeken van de wereld overwinningen geboekt. Een zege tijdens het ABN AMRO Open kan nu ook op haar palmares worden bijgeschreven. De ervaren Amsterdamse gunde de talentvolle Lizzy de Greef uit Alphen aan den Rijn geen game (6-0, 6-0).

Het wheelchair toernooi voor vrouwen kende gisteren een primeur in Rotterdam. "Van de heren had ik gehoord dat Rotterdam zo leuk is.” vertelde Griffioen, die de nummer vier van de wereld is. "Zij noemden dit toernooi het vijfde Grand Slam en daar is geen woord van gelogen. Alles ademt hier tennis. Super mooi een toernooi in eigen land.”

Voor Jiske Griffioen wacht vandaag in de halve eindstrijd Yui Kamiji, die dit jaar al driemaal de sterkste was. "Dat zal heel pittig worden,” oordeelt Griffioen (37) over de Japanse, die de Britse Cornelia Oosthuizen klopte (6-2, 6-0). "Ik ben haar de laatste tijd veel tegengekomen. Er zijn dingen in mijn spel toegevoegd en hopelijk kan ik haar pijn doen. Wij spelen allebei al jaren op de Tour, maar we hebben nog nooit gedubbeld. Dat gaat in Rotterdam voor het eerst gebeuren en is ook leuk.”

Maikel Scheffers ontbrak woensdag wegens ziekte in de single, maar in het dubbelspel kwam hij met Tom Egberink weer op de baan. Het duo boekte een overwinning op Guillem Laget en Nico Langmann: 6-2, 6-3. Tom Egberink: "Heel blij dat Maikel er weer is. Ik had liever dat hij zijn single had gespeeld, maar het is niet anders. Maikel is nog niet honderd procent, hopelijk kan hij goed slapen en eten. Dus ik moest iets meer geven dan normaal, maar dat vind ik alleen maar lekker op dit moment.”Terug naar overzicht