Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Daniil Medvedev in topvorm naar finale

18 Februari 2023
medvedev finale abn amro open

Setstanden geven soms een vertekend beeld in het tennis. Daniil Medvedev bereikte na de 6-1, 6-2 zege de finale van de 50e editie van het ABN AMRO Open, maar het was in de halve eindstrijd tegen Grigor Dimitrov voor de nummer zes van de plaatsingslijst zeker geen abc’tje. "Het is niet zo makkelijk gegaan als uit de score lijkt.”

Grigor Dimitrov verloor na de openingsgame maar liefst acht games op rij. De 31-jarige Bulgaar leek aan het begin van de tweede set bij een 2-2 tussenstand in de wedstrijd te komen, maar de opleving was van kort duur. Medvedev verzilverde na tachtig minuten zijn tweede matchpoint: "Het was een zware pot. Grigor raakte in de tweede nog even geïnspireerd, maar ik maakte gewoon minder fouten. Helemaal op de belangrijke momenten, want ik moest tweemaal een 0-40 wegwerken. Ik vond dat de verschillen klein waren.”

De 27-jarige Medvedev was vorig jaar februari nog de nummer één van de wereldranglijst, maar hij kende een kleine terugval. Met zijn finaleplaats in Rotterdam Ahoy keert de rechtshandige speler terug in de top-10 van de ATP-ranking. "Dat is natuurlijk mooi, maar ik hoop hier het toernooi te winnen. Ik ben tevreden over mijn niveau deze week in Rotterdam.”

Over ervaring in finales heeft Medvedev niet klagen. Het is morgen zijn 28e finale op de ATP-tour: vijftien toernooizeges en twaalf verloren finales. Zijn laatste titel won hij vorig najaar in Wenen. "Een finale is eigenlijk hetzelfde als andere wedstrijden. Ik wil altijd en overal winnen. Alleen speelt in een finale de druk toch wel een andere rol.”

 Terug naar overzicht