Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Droomdebuut Gijs Brouwer

14 Februari 2023
Brouwer

Gijs Brouwer valt in Rotterdam Ahoy van de ene in de andere verrassing. Eerst een wildcard voor het hoofdtoernooi en bij zijn debuut gelijk een overwinning boeken op een veel hoger geklasseerde tegenstander. Brouwer versloeg in een duel van linkshandigen de Zwitser Marc-Andrea Huesler (47 ATP): 6-3, 7-5.

"Hij was op papier de betere speler,” vertelde Brouwer, die de nummer 160 op de ATP-ranking is. "Dan ruik je kansen om het beste er van te maken. In het begin van de wedstrijd was ik zeker nerveus, maar mijn dikke arm duurde gelukkig niet zo lang. Deze zege komt heerlijk uit. Zeker na de stroeve start van het seizoen waar ik een paar duels niet heb gewonnen terwijl ik matchpoints op eigen service had.”

De 26-jarige Brouwer speelt donderdag in de volgende ronde tegen de winnaar van de ontmoeting Holger Rune-Constant Lestienne. Het centre court lonkt. "Dat zal even wennen worden, want daar heb ik nog geen bal geslagen. Court 1 bevalt mij prima. Helemaal na deze zege maar ook de twee kwalificatiewedstrijden in de dubbel hebben zeker geholpen. Ik heb lang tussen de 300 en 400 op de ranking gestaan en futures gespeeld. Nu speel ik aanvallender en heb ik meer vertrouwen in mijn eigen spel. Ik probeer gewoon lekker te tennissen en alles er uit te halen.”

Ook Tallon Griekspoor bereikte de tweede ronde na de zege op de Zweedse qualifier Mikael Ymer, die zijn vorige twee duels op gravel had gewonnen. Griekspoor bevestigde zijn goede seizoenstart: 7-6 (7), 7-5. "Elk ander toernooi had ik met deze enkelproblemen niet gespeeld,” bekende Griekspoor, die op de wereldranglijst de 61ste plaats bezet. "Je wil gewoon spelen in Nederland, voor familie en vrienden. En in Rotterdam speel ik heel graag. De sfeer was goed op baan 1 en het zat goed vol. Nu eerst herstellen, behandelen van mijn enkel. Afwachten hoe het na een nachtje slapen voelt.”

De volgende tegenstander voor Griekspoor is woensdag in de tweede avondpartij de als achtste geplaatste Duitser Alexander Zverev, die hun enige onderlinge duel op Wimbledon in 2021 won. "Toen was ik erg onder de indruk van hem met zijn servicegeweld en goede returns. Er is bij mij veel veranderd sinds die wedstrijd. Ik ben volwassener geworden en heb stappen op de ranking gemaakt. Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Zverev. Kansen komen er zeker.”Terug naar overzicht