Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Esther Vergeer 'overdonderd’ door erelidmaatschap

18 Februari 2023
esther vergeer tennis hall of fame abn amro open

Voor Esther Vergeer kan het niet op bij het ABN AMRO Open. De toernooidirecteur van het wheelchair toernooi in Rotterdam Ahoy zag op zaterdag eerst toe bij de geslaagde primeur van haar geesteskind, de rolstoelfinale met Diede de Groot op het centre court. Niet veel later was zij op diezelfde baan zelf het middelpunt van de belangstelling. Haar viel een huldiging ten deel ter ere van haar opname in de International Tennis Hall of Fame, als derde Nederlander ooit.

Als Hall of Famer wordt zij op 22 juli bij het jaarfeest in Newport (VS) lid van een illuster gezelschap van 262 tennisgrootheden uit 27 landen, die grote verdiensten hebben voor hun sport. Enkele andere leden: André Agassi, John McEnroe, Pete Sampras, Kim Clijsters, Steffie Graf en Martina Navratilova "Ik werd er in december al over gebeld. Een nummer uit de VS, wie is dat nou, dacht ik? En toen ik het hoorde, was ik overdonderd", aldus Vergeer, die het dus tot gistermiddag geheim moest houden.

De winnares van 21 Grand Slam-titels, dertien wereldkampioenschappen en acht Olympische medailles (alleen al in het enkelspel) deelt de eer nu met de twee Nederlandse rolstoeltennis-iconen die haar voorgingen, Chantal Vandierendonck en Monique Kalkman. Zelfs Richard Krajicek, de enige Nederlandse Wimbledon-kampioen en al twintig jaar toernooidirecteur in Rotterdam Ahoy, moet nog wachten op een lidmaatschap. Hem viel gisteren wel de eer ten deel Vergeer te mogen huldigen. "Er is in het tennis geen grotere eer dan te worden opgenomen in de Hall of Fame", klonk het trots. '’Op deze manier deel zijn van de tennisgeschiedenis, het is het grootste compliment dat je kunt krijgen", aldus Vergeer.

Met Esther Vergeer werd ook de Amerikaan Rick Draney (61) op het centre court gehuldigd voor zijn opname in de Hall of Fame. Draney maakte jarenlang de dienst uit in de quad-categorie van het rolstoeltennis en bracht deze sport ook als organisator op de kaart. Bij 'quad’ worden deelnemers niet alleen gehinderd door beenbeperkingen, maar ook waar het armen en handen betreft.  



Terug naar overzicht