Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Felix Auger-Aliassime zet zegereeks voort

14 Februari 2023
Felix Auger Aliassime

Felix Auger-Aliassime pakte vorig jaar met de winst in het ABN AMRO Open zijn eerste ATP-titel. De Canadees zette zijn zegereeks in Rotterdam Ahoy voort met de winst in de openingsronde tegen de Italiaan Lorenzo Sonego: 6-2, 6-3.

"Met deze setstanden ben ik uitermate tevreden tegen een altijd lastige tegenstander,” vertelde Auger-Aliassime, die zijn zesde zege op rij in de Maasstad boekte. "Sonego is een echte vechter en blijft vaak in de wedstrijden hangen, maar dat was gelukkig deze keer niet het geval. Een prima start van het toernooi.”

Stefanos Tsitsipas diende zich gisteravond bij zijn eerste partij in Rotterdam meer in te spannen dan verwacht. De als eerste geplaatste Griek, nummer 3 van de wereld, kwam tegen de Fin Emil Ruusuvuori een break achter in de eerste set, voordat hij de nummer 52 van de ATP-ranglijst er met 7-5 6-1 onder kreeg. '’Het was niet mijn beste tennis’’, gaf Tsitsipas toe. ,,Ik had moeite om me aan de snelheid van de bal op het centre court aan te passen, moest mijn voetenwerk aanpassen. Hij had kans om de eerste set uit te maken, maar gelukkig stopte ik met onnodige fouten maken.’’  

Ook de geplaatste spelers Hubert Hurkacz, Alexander Zverev en Daniil Medvedev overleefden de eerste ronde. Medvedev, die vorig jaar dertien weken de nummer één van de wereld was, had zijn handen vol aan de Spaanse hardhitter Alejandro Davidovich Fokina: 4-6, 6-2, 6-2.
 Terug naar overzicht