Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gijs Brouwer: 'Wat een heerlijk gevoel’

17 Februari 2023
gijs brouwer

Het was daverende donderdag tijdens het ABN AMRO Open. Helemaal voor Gijs Brouwer. De met een wildcard toegelaten Nederlander verraste vriend en vijand met een overwinning tegen het Deense supertalent Holger Rune, die met een polsblessure de strijd moest staken: 6-4, 4-0.

"Wat een heerlijk gevoel,” glunderde Brouwer, de nummer 160 van de wereld. "Mijn eerste kwartfinale in een ATP 500. Super. Het is een klein gelukje dat hij opgeeft, maar de met mijn coach Michiel Schapers afgesproken tactiek werkte goed. Wij hadden Rune goed geanalyseerd en ik probeerde gewoon onvoorspelbaar te blijven.”

Het wordt op vrijdagavond een Nederlandse kwartfinale, want de 26-jarige Brouwer treft reuzendoder Tallon Griekspoor aan de andere kant van het net. "Ik ken Tallon goed, want ik heb de afgelopen jaren veel met hem getraind. Ik heb zin in die partij en hopelijk wordt het een mooi gevecht in een vol Ahoy. Het was tegen Rune vanaf het eerste moment genieten op het centre court.”

De rollen waren omgedraaid voor Botic van de Zandschulp, die geen moment in de wedstrijd kwam. De hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-ranking moest met tweemaal 6-2 voor Daniil Medvedev buigen. "De baan is heel erg traag en dat was in zijn voordeel. Daarnaast blijft Medvedev voor mij een hele lastige speler. Jammer van deze nederlaag, want spelen in eigen land blijft toch iets speciaals. Ik moet nu na mijn blessure vooral op zoek naar vertrouwen. Dat zal de komende weken moeten gebeuren tijdens de toernooien van Doha en Dubai.”Terug naar overzicht