MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Hoog bezoek van de Koning op finaledag

19 Februari 2023

De 50e editie van het ABN AMRO Open kreeg op de finaledag hoog bezoek. Koning Willem Alexander was op zondagmiddag te gast in Rotterdam Ahoy.

Na de ontvangst door Rotterdam Ahoy-directeur Jolanda Jansen, toernooidirecteur Richard Krajicek en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb werd voorafgaand aan de finale eerst de expositie met hoogtepunten uit de geschiedenis van het toernooi bezocht. De koning zag onder meer foto’s van zijn vader en opa bij Nederlands grootste tennistoernooi. En na de finale van deze jubileumeditie tussen Daniil Medvedev en Jannik Sinner maakte de koning nog kennis met drie harde werkers achter de schermen: Wilma van der Sluijs van de spelersbalie, hoofdscheidsrechter Dries Crama en materiaalman Jan Akkerman. Allen onzichtbare krachten die zich al tientallen jaren inzetten om het ABN AMRO Open een succes te maken.

Koning Willem Alexander heeft wel een voorkeur voor goede finales in Rotterdam. Zijn laatste bezoek was in 2018, toen hij met koningin Maxima bij de eindstrijd tussen Roger Federer en Grigor Dimitrov bezocht. Een bijzondere finale, want Federer was voor de derde keer de sterkste in Rotterdam. Nog altijd een record in de 50-jarige toernooigeschiedenis.

De koning genoot ook dit keer zichtbaar van het bezoek. Zoals hij bij het verlaten van Rotterdam Ahoy tegen een verslaggever zei: "Ik ga nu dromen van tennis."Terug naar overzicht
Hoog bezoek van de Koning