Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Ivan Dodig en Austin Krajicek winnen dubbelspeltitel

19 Februari 2023
Ivan Dodig en Austin Krajicek winnen dubbelspeltitel

Ivan Dodig en Austin Krajicek hebben de dubbelspeltitel tijdens de 50e editie van het ABN AMRO Open gewonnen. Het duo rekende in Rotterdam Ahoy in een spannende finale met het dubbel Rohan Bopanna/Matthew Ebden af: 7-6 (5), 2-6, 12-10.

De 38-jarige Kroaat Ivan Dodig, die na het laatste punt zijn racket aan een toeschouwer gaf, haalde opgelucht adem na de apotheose met een matchtiebreak.  Het was na 2017 met de Spanjaard Marcel Granollers zijn tweede dubbeltitel in Rotterdam. "Wij waren vandaag de gelukkigste. Ik kom graag naar Rotterdam, want hier zit altijd veel publiek op de tribune met ook nog eens verstand van tennis.”

Met Austin Krajicek kreeg Rotterdam Ahoy ook in het dubbelspel de naam 'Krajicek’ op de kampioenenring. "Ik denk dat in de toekomst mensen zullen denken dat Richard Krajicek zijn comeback in 2023 heeft gemaakt. Ik speelde hier voor de tweede keer, maar hoop in de toekomst nog vaak in Rotterdam te spelen. De naam Krajicek is trouwens in Amerika echt een unieke naam.” Toernooidirecteur Richard Krajicek won in 1995 en 1997 het enkelspel.

De ervaren dubbelspecialist Rohan Bopanna (42) speelde voor de elfde keer in het dubbelspel van het ABN AMRO Open. "Eindelijk stond ik een keer in de finale van Rotterdam. Nu alleen nog een keer dit toernooi winnen.”Terug naar overzicht