Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Met Tim op de foto en dan: 'Hij is leuk!!!’

14 Februari 2023
Tim van Rijthoven

Een jaar geleden kon hij nog rustig door Rotterdam Ahoy lopen, onbekend voor het grote publiek. Nu wordt Tim van Rijthoven er permanent geschaduwd door twee mannen van de security, massief ogend en nors kijkend.

Sinds zijn miraculeuze toernooizege in Rosmalen in juni is de 25-jarige Brabander een Bekende Nederlander, die optreedt in tv-shows en in Ahoy zelfs - goed beschermd - op deze dinsdagmiddag mag opdraven voor een handtekeningensessie. Op een bijzondere locatie: op de eerste ring van het centre court, bij de stand van Dunlop. Oftewel de racketsponsor bij wie hij sinds vorige maand onder contract staat, ook weer zo’n gevolg van zijn succes in Rosmalen.

Van Rijthoven, met zijn ruime ontspannen lach gemaakt voor dit werk, zet zijn krabbel op posters, op grote tennisballen, op het petje van een man en gaat met iedereen die dat wil op de foto. '’Van Rijthoven heet-ie, geloof ik’’, zegt een voorbijgangster op leeftijd tegen haar man. '’O, dan is het nog een jonge jongen’’, antwoordt deze, waarna de vrouw kranig haar mobieltje pakt en het jonkie er maar wat graag op zet.

Een aanzienlijk jongere vrouw wil op de foto met de jonge tennisheld maar aarzelt, enigszins onder de indruk. '’Kom maar op, hoor’’, moedigt Van Rijthoven haar aan, en dan lachend: '’Natuurlijk wil ik met je op de foto, het wordt anders wel een hele korte werkdag.’’ Hij heeft vandaag alleen maar getraind, op woensdag is zijn eerste partij bij het ABN AMRO Open, tegen de Amerikaan Maxime Cressy.

De signeersessie zit er bijna op als er vijf vrouwelijke tennisleden van TV Rijsenhout (uit de Haarlemmermeer) langskomen. Zij zien hun kans schoon en gaan, geholpen door een medewerker, zonder enige aarzeling met zijn allen lachend op de foto met Tim. Het resultaat op het scherm van het mobieltje wordt direct daarna door alle vijf zeer nieuwsgierig bekeken. En unaniem goedgekeurd. '’Is hij leuk? Ja, hij is leuk!!!’’, roepen de dames erna in koor.

'’We kennen Tim pas van Rosmalen, ja’’, zegt de eigenares van het mobieltje desgevraagd. En dan weer enthousiast: '’Hij is de coming man van het tennis. Daarom wilden wij ook op de foto met hem. Die foto wordt nu goud waard.’’Terug naar overzicht