MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Mondiale nummer 1 Daniil Medvedev naar 50e ABN AMRO Open

26 Augustus 2022

De nummer 1 van de wereld, Daniil Medvedev, komt februari volgend jaar in actie tijdens de 50e ABN AMRO Open. De US Open winnaar van 2021 is voor de vijfde keer te zien in Rotterdam Ahoy. Het toernooi wordt van 11 tot en met 19 februari 2023 gehouden.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We zijn trots dat we de nummer een van de wereld hebben weten vast te leggen. Zeker voor onze jubileumeditie willen we hem heel graag weer in Rotterdam begroeten. Het is mooi dat wij er in geslaagd zijn, net voordat hij zijn titel gaat verdedigen in New York.

Daniil Medvedev
De huidige nummer een van de wereld gaat vanaf maandag van start met zijn missie om de US Open titel opnieuw op zijn naam te schrijven. Samen met de winst in de Nitto ATP Finals in 2020, was de US Open 2021 het voorlopige hoogtepunt van zijn carrière. In totaal won hij al veertien titels, op een na allemaal op hardcourt, de ondergrond die ook in de ABN AMRO Open wordt gebruikt.

Sinds juni van dit jaar is Medvedev de nummer een van de wereld. Een plek die hij in februari ook al even had. De 26-jarige staat al drie jaar onafgebroken in de mondiale top-10.

Medvedev in Rotterdam
Daniil Medvedev kwam vier keer eerder in actie in Rotterdam. In 2018 debuteerde hij met een kwartfinaleplaats, nadat hij vanuit het kwalificatietoernooi was gekomen. In 2019 haalde hij zijn beste resultaat, met een halve finaleplaats. Hij verloor daarin van toernooiwinnaar Gaël Monfils.

Datum
De 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Alle informatie over het toernooi is te vinden op abnamro-open.nl.

 



Terug naar overzicht
Medvedev