Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Nederlands trio strandt in kwalificaties

11 Februari 2023
jesper de jong

Jesper de Jong, Max Houkes en Sidane Pontjodikromo ontvingen een wildcard voor de kwalificaties voor de jubileumeditie van het ABN AMRO Open, maar het trio kon in de eerste ronde niet voor een verrassing zorgen.


Jesper de Jong (foto) verweerde zich in de openingsset goed tegen de Fransman Gregoire Barrere, die op de wereldranglijst de 48ste plaats bezet. Dat is een groot verschil met de geboren Haarlemmer, de nummer 295 van de mondiale ranking is. Na het verlies van de eerste set kon De Jong niet voor de ommekeer zorgen.

Het was even wennen voor Nikoloz Basilashvili in Rotterdam Ahoy. De vaandeldrager van het Georgische tennis stond de afgelopen vier jaar steeds rechtstreeks in het hoofdtoernooi van de ABN AMRO Open, maar deze editie moest hij in de kwalificaties beginnen. Basilashvili rekende op een volgepakt Court 1 met tweemaal 6-4 af met de linkshandige Max Houkes.

Sidane Pontjodikromo speelt meestal in het futurecircuit, maar de 22-jarige inwoner van Leersum werd vrijdagavond op het laatste moment tot de kwalificaties toegelaten. De nummer van 724 van de ATP-ranking was niet opgewassen tegen Asian Karatsev: 4-6, 3-6.Terug naar overzicht