MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Nieuwkomer van het jaar Holger Rune naar 50e ABN AMRO Open

16 December 2022

Holger Rune, de ATP nieuwkomer van het jaar, is in februari aanwezig bij het 50e ABN AMRO Open. De 19-jarige Deen, dit jaar winnaar van drie toernooien, maakt zijn debuut in Rotterdam Ahoy. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het ABN AMRO Open laat graag jonge talenten de strijd aanbinden met de gevestigde orde. In het geval van Holger Rune kun je je afvragen in welke categorie hij valt. Als 19-jarige staat hij immers al op de elfde plaats op de ATP ranking. Dat Holger Rune tot nieuwkomer van het jaar werd benoemd door zijn collega’s zegt veel. Het is een mooie beloning voor de enorme progressie die hij dit jaar boekte.”

 

Jaar van de doorbraak

Voor Holger Rune is 2022 het jaar van zijn doorbraak. Met dank aan drie ATP titels stond hij al even in de top-10. Zijn mooiste toernooizege was de ATP Masters 1000 in Parijs. Onderweg naar de titel versloeg hij maar liefst vijf top-10 spelers (Alcaraz, Djokovic, Auger-Aliassime, Rublev en Hurkacz). De winst zorgde voor een enorme sprong op de ranglijst voor de jonge Deen, die aan het begin van het jaar nog buiten de top-100 stond.

Het leverde hem de eretitel 'ATP Newcomer of the Year’ op. Een award die hij ontvangt op voordracht van zijn collega’s. "Ik ben super blij dat ik ben bekroond tot 'Newcomer of the Year’, dit betekent veel", aldus Holger Rune. "Ik heb het hele jaar heel hard gewerkt om het zo goed mogelijk te doen, en het is erg fijn om te zien dat mijn collega’s op mij hebben gestemd, dat betekent veel voor me. Ik kan gewoon niet wachten op 2023 en hopelijk wordt het weer een geweldig jaar.”

 

Debuut in Rotterdam

Holger Rune maakt zijn debuut in het ABN AMRO Open. Hij krijgt in Rotterdam Ahoy stevige concurrentie. Eerder werden al Stefanos Tsitsipas, Felix Auger-Aliassime, Daniil Medvedev en Andrey Rublev aangekondigd.

Richard Krajicek: "Het is mooi dat Rune in Rotterdam in actie komt. Hij is een van de spelers waar tennisfans de komende jaren veel plezier aan kunnen beleven. En in Parijs heeft hij al laten zien dat hij ook van de groten kan winnen.”

 

ABN AMRO Open

Het 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel 'On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.Terug naar overzicht
Holger Rune