Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

NUMMER EEN DUBBEL KOOLHOF EN SKUPSKI NAAR 50E ABN AMRO OPEN

31 Januari 2023
dubbel koolhof skupski

De inschrijving voor het dubbeltoernooi van het 50e ABN AMRO Open is gesloten. Het toernooi kent een sterke Nederlandse inbreng. Lijstaanvoerder is het duo Wesley Koolhof en Neal Skupksi. Het Nederlands/Britse duo voert op dit moment de ATP Doubles Ranking aan. Ook titelverdedigers Robin Haase en Matwé Middelkoop zijn direct toegelaten. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp ontvangen de eerste wildcard.

De deelnemerslijst van het dubbeltoernooi kent naast de Nederlanders ook een aantal bekende namen uit het enkelspel. Zo komen Karen Khachanov en Andrey Rublev samen in actie, net als Alexander Bublik en Stan Wawrinka en Grigor Dimitrov en Nicolas Mahut, die de dubbeltitel al driemaal wist te winnen. Zij nemen het op tegen erkende dubbelaars als Nikola Mektic en Mate Pavic, de winnaars van het ABN AMRO Open in 2021 en Ivan Dodig, die in 2017 de titel veroverde en nu met Austin Krajicek een duo vormt.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We zijn er trots op dat Wesley Koolhof als nummer een van de wereld samen met Neal Skupski in het ABN AMRO Open te zien zal zijn. Maar ook het feit dat Robin Haase en Matwé Middelkoop hun titel komen verdedigen zal de Nederlandse fans aanspreken. De eerste wildcard hebben we gegeven aan Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, om zoveel mogelijk Nederlanders in actie te kunnen zien. Dat bekende spelers als Wawrinka, Dimitrov, Rublev en Khachanov meespelen in het dubbeltoernooi is ook goed nieuws. Het biedt een extra mogelijkheid om ze in Rotterdam Ahoy in actie te zien.”

Koolhof en Skupski beste dubbel van 2022

Wesley Koolhof en Neal Skupski sloegen in 2022 de handen ineen. Met succes, zij veroverden maar liefst zeven titels, waaronder drie ATP Masters 1000 toernooien. Daarnaast bereikten ze de finale van het US Open. Het bracht hen naar de eerste plaats op de ATP Rankings, reden waarom ze als beste dubbel van het jaar werden gehuldigd bij de Nitto ATP Finals.

Wildcards en kwalificatietoernooi

De eerste wildcard is gegeven aan Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. De tweede wildcard wordt kort voor het toernooi bekendgemaakt. Op 11 en 12 februari spelen vier teams in het kwalificatietoernooi voor de laatste plek in het 50e ABN AMRO Open.


Ontdek de volledige spelerslijst op de spelerspagina.

BEKIJK DE SPELERSLIJSTTerug naar overzicht